Το πνεύμα δεν καίγεται: Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ και Μπαμπινιώτης για το κάψιμο του βιβλίου Τριβιζά από αρνητές του ορθού λόγου

File Photo: Η βυζαντινολόγος Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ




Η πρωτοφανής ενέργεια των επιθετικών ψεκ αρνητών στην Χαλκίδα να κάψουν παιδικό βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά σχολιάστηκε από επιφανείς ανθρώπους των Γραμμάτων, όπως η Βυζαντινολόγος και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Ελένη Γλύκατζη – Αρρβελέρ και ο Γλωσσολόγος και πρώην πρύτανης του ΚΠΑ Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Με δήλωσή της στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κ. Γλύκατζη – Αρβελέρ, μέσα σε λίγες λέξεις περιέγραψε την αιώνια πάλη του φωτός με το σκότος:

«Το πνεύμα δεν καίγεται. Το πνεύμα ταξιδεύει και ανδρώνεται. Να το βάλει το πνεύμα του Τριβιζά στα σχολεία η κ. Κεραμέως για να μάθουν τα παιδιά τι σημαίνει ελευθερία του πνεύματος. Να διαβάζεις, να καταλαβαίνεις, να απαντάς και να είσαι ευτυχισμένος γνωρίζοντας πράγματα και όχι καίγοντας τα»

Το εν λόγω βιβλίο σε μορφή παραμυθιού, διανεμήθηκε σε νήπια, και  εξηγεί στα παιδιά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πανδημία του κορωναϊού.

Αρνητές γονείς χαρακτήρισαν το βιβλίο “προπαγάνδα” που στόχο έχει τα παιδικά μυαλά [sic] και σε μια κίνηση που παραπέμπει μόνο στη ναζιστική Γερμανία το έριξαν στην πυρά.

και με μπροστάρη την γονεά που βλέπετε το έριξαν στην πυρά.

«Είναι άξιοι της τύχης τους αυτοί που κάνουν τέτοιες ενέργειες που τελικά δυσφημίζουν τον εαυτό τους και ό,τι θέλουν να υποστηρίξουν. Ντροπή τους! Ας αντισταθούμε όλοι σε αυτές τις απαράδεκτες, προσβλητικές, ασύλληπτες ενέργειες κάποιων ανθρώπων που απαξιώνουν την έννοια του ανθρώπου, την έννοια της επικοινωνίας, την έννοια της επιστήμης, την έννοια του ορθού λόγου.» δήλωσε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Με πληροφορίες από skai.gr

Οι αρνητές της λογικής καίνε τώρα και βιβλία που δεν τους αρέσουν: Αδιανόητο συμβάν στη Χαλκίδα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: