Το γαρ πολύ της πανωλεθρίας: Ο ΓΑΠ ανακάλυψε «νοθεία» στον πρώτο γύρο των εκλογών – Τσουνάμι αντιδράσεων

Ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου ΓΑΠ, κάνει δηλώσεις από το γραφείο του στο Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου αργά το βράδυ της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Σε πρωτοφανή πανικό ο Γιώργος Παπανδρέου ανακάλυψε «νοθεία» στο εκλογικό αποτέλεσμα του πρώτου γύρου για την ανάδειξη του νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.

Με τη χαώδη διαφορά των 10 μονάδων, περίπου 27.000 ψήφους στο σύνολο των 270.000 ψηφισάντων, που στον δεύτερο γύρο εκτιμάται ότι τουλάχιστον θα διπλασιαστεί, ο πρώην πρωθυπουργός επιλέγει να δυναμιτίσει τη διαδικασία διατυπώνοντας εικασίες περί «νοθείας».Και κάνει λόγο για 2.700 ψηφοδέλτια τα οποία όπως ισχυρίζεται ήταν όσα βρέθηκαν παραπάνω, σε 164 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 841, από όσους προσήλθαν να ψηφίσουν.

Αριθμός που ακόμη κι αν ίσχυε, αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό της ήττας του.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται μετά τις προσωπικές επιθέσεις που διατυπώνουν τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη του επιτελείου του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, οι οποίες όμως πέφτουν στο κενό καθώς, όπως καταγγέλει ο ίδιος ο ευρωβουλευτής αποτελούν fake news. Και δεν έχουν επηρεάσει μάλιστα στο παραμικρό ούτε το εκλογικό σώμα ούτε τους συνυποψηφίους της πρώτης Κυριακής που όλοι αρνήθηκαν να στηρίξουν τον κ. Παπανδρέου στον δεύτερο γύρο.

Είναι προφανές ότι μπροστά στην προοπτική της ήττας που θα σημάνει και τον πολιτικό του παροπλισμό μετέρχεται μεθόδους παλαιών εποχών που τελικά θα τον καταδικάσουν και στη συνείδηση των πολιτών της δημοκρατικής παράταξης που για μια ακόμη φορά συνειδητά υπονομεύει.

Στην επιστολή του προς την ΕΔΕΚΑΠ, ο Γιώργος Παπανδρέου ισχυρίζεται:

Μου γνωστοποιήθηκε από τον εκπρόσωπό μου στην ΕΔΕΚΑΠ, ότι κοινοποιήθηκαν στην Επιτροπή σας καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία της πρώτης Κυριακής.

Άμεσα, ζήτησα από την οργανωτική μου ομάδα τον ενδελεχή έλεγχο των τελικών αποτελεσμάτων.

Κατόπιν διασταύρωσης των επίσημων στοιχείων της εταιρίας OTS, που αφορούν τους ηλεκτρονικά διαπιστευμένους στα tablet της εκλογικής διαδικασίας και τα αποτελέσματα ανά κάλπη, προέκυψε ότι σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο.

Δεδομένου ότι οι διαφορές που εντοπίστηκαν θέτουν ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας και ότι την Κυριακή επίκειται ο δεύτερος γύρος των εκλογών, ζήτω από την Επιτροπή σας ως το πλέον αρμόδιο καταστατικό όργανο να διερευνηθούν εις βάθος οι εν λόγω καταγγελίες, ώστε εκτός των άλλων να διασφαλιστεί η διαδικασία της Κυριακής».

Οργή και απορίες

Η «πρωτοβουλία» Παπανδρέου προκαλεί οργή και απορίες μεταξύ στελεχών του ΠΑΣΟΚ, όλων των υπολοίπων τάσεων.

Οργή για προφανείς λόγους και απορία γιατί όπως επισημαίνουν η πλειοψηφία της ΕΔΕΚΑΠ αποτελείται από στελέχη τα οποία πρόσκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου, τα οποία και επικύρωσαν το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής.

Ειδικότερα, από την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη διατυπώνεται το ερώτημα γιατί τρεις μέρες μετά γίνεται αυτή η καταγγελία όταν έχει ήδη υπογράψει ομόφωνα η ΕΔΕΚΑΠ – στην οποία ο Γιώργος Παπανδρέου διαθέτει πλειοψηφία; 

Συγκεκριμένα, αναφέρουν:

«Προξενεί εντύπωση το γεγονός ότι ανακοινώνεται σήμερα, Πέμπτη, ότι υπάρχει θέμα με 165 εκλογικά τμήματα, τη στιγμή που η ΕΔΕΚΑΠ, της οποίας η πλειοψηφία πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου, ενέκρινε ομόφωνα το τελικό αποτέλεσμα, όπως αυτό κοινοποιήθηκε επίσημα από το Κίνημα Αλλαγής την Τρίτη».

«Στην ουσία, καταρρίπτει κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα από ένα όργανο στο οποίο έχει την πλειοψηφία» λένε, και καταλήγουν:

«Σε μια κρίσιμη στιγμή, όπου 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες και τις προσδοκίες πάνω μας, απαιτείται ευθύνη απ’ όλους».

Η εξήγηση

Σύμφωνα πάντως, με μια λογικοφανή εξήγηση που δίδεται η όποια αναντιστοιχία στα δεδομένα που έχουν περαστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα για τους ψηφίσαντες και τον αριθμό των ψήφων που ανακοινώθηκαν, οφείλεται στο γεγονός σε τρεις περιπτώσεις που «έπεσε» το σύστημα την Κυριακή υπήρχαν εφορευτικές επιτροπές δέχονταν τον κόσμο που περίμενε να ψηφίσει, σημειώνοντας τα στοιχεία με το χέρι, ώστε να μην δημιουργηθούν ακόμα πιο μεγάλες ουρές και να μην υπάρχει δυσφορία.

Η «ασυμφωνία», για την οποία όφειλε η ΕΔΕΚΑΠ να φροντίσει ώστε τα στοιχεία που συλλέχθηκαν χειρόγραφα να ενσωματωθούν έγκαιρα στο ηλεκτρονικό σύστημα, κάτι όμως που μάλλον δεν έγινε έγκαιρα και ορθά.

Το παιχνίδι με τις λέξεις

Μπροστά πάντως στις σφοδρές αντιδράσεις στελέχη που πρόκεινται στον Γιώργο Παπανδρέου άρχισαν να παίζουν με τις λέξεις υποστηρίζοντας ότι δεν μιλούν για νοθεία αλλά για παρατυπίες που πρέπει να ελεγχθούν.

Hellas Journal

Νέες ύπουλες επιθέσεις του Παπανδρέου (ΓΑΠ) κάτω από τη… ζώνη: Καταλύτικες ξανά οι απαντήσεις Ανδρουλάκη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: