Την Πέμπτη η διαδικτυακή Σύνοδος για τη Δημοκρατία που διοργανώνει ο Μπάιντεν: Παρέμβαση Μητσοτάκη

Photo Ο πρόεδρος τω ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο. EPA/JIM LO SCALZO




Παρέμβαση στη διαδικτυακή Σύνοδο Κορυφής για τη Δημοκρατία που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου Τζο Μπάιντεν θα κάνει το απόγευμα της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η Σύνοδος που έχει προαναγγείλει ο πρόεδρος Μπάιντεν εδώ και καιρό θα συμπεριλάβει 110 χώρες.

Δύο είναι οι ηχηρές απουσίες. Η Κίνα, ο βασικός ανταγωνιστής των ΗΠΑ ενώ αντίθετα στη λίστα των προσκεκλημένων περιλαμβάνεται η Ταϊβάν αλλά και η Τουρκία η οποία αν και μέλος του ΝΑΤΟ δεν έλαβε πρόσκληση, πράγμα που θεωρείται ως αποδοκιμασία προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν και της πολιτικής που ακολουθεί.

Από την Ασία και τη Μέση Ανατολή έχουν προκληθεί μόνο Ισραήλ, Ινδία, Ιράκ, Πακιστάν.

Ακόμη, έχει προσκληθεί η Βραζιλία, παρά τον ακροδεξιό πρόεδρο της, όπως και η Πολωνία παρά τα προβλήματα με τις Βρυξέλλες για τα δημοκρατικά δικαιώματα

Στη σχετική ανακοίνωση ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η συνάντηση θα «φέρει δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες σε τρία κύρια θέματα: υπεράσπιση της δημοκρατίας κατά του αυταρχισμού, καταπολέμηση της διαφθοράς και προώθηση του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Νωρίτερα, το πρωί στις 10:00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα συναντηθεί, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντιπροσωπεία της Γαλλικής Γερουσίας.

Συνεχίζεται η συζήτηση με τον Μπάιντεν, ανακοίνωσε ο Πούτιν: Η Ελλάδα χρήσιμος μεσολαβητής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: