Τα τραγούδια των «εξαφανισμένων» πουλιών νίκησαν Abba και Μαράϊα Κάρεϊ στην Αυστραλία [audio]

To άλμπουμ Songs of Disappearance




Ένα άλμπουμ που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τιτιβίσματα και κελαϊδισμούς απειλούμενων πουλιών της Αυστραλίας μπήκε στην πρώτη πεντάδα των μουσικών τσαρτς της χώρας.

Το Songs of Disappearance ξεπέρασε τους Abba και το άλμπουμ τους The Weeknd  αλλά και τους αγαπημένους των Χριστουγέννων Michael Bublé και Mariah Carey.

Δημιουργήθηκε από την BirdLife Australia, και περιλαμβάνει τα τραγούδια πουλιών από τα 53 πλέον απειλούμενα είδη της Αυστραλίας.

Κάποιοι ήχοι χρειάστηκαν ώρες αναμονής μέσα σε θάμνους για να ηχογραφηθεί ένα και μόνο τιτίβισμα.

Ο Ντέιβιντ Στιούαρτ, ένας επίμονος καταγραφέας άγριων ζώων, έχει περάσει περισσότερα από 30 χρόνια συλλέγοντας ήχους που ακούγονται συχνά από την άγρια ​​φύση της Αυστραλίας.

Είναι αυτές οι ηχογραφήσεις του από τους ήχους πουλιών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο άλμπουμ.

Ετσι το Songs of Disappearance έχει γράψει ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο άλμπουμ του είδους του που μπήκε στην πρώτη πεντάδα.

«Αυτό το άλμπουμ είναι ένας πολύ ιδιαίτερος δίσκος με μερικές σπάνιες ηχογραφήσεις πουλιών που μπορεί να μην επιβιώσουν αν δεν ενωθούμε για να τα προστατέψουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BirdLife Australia.

«Αν και αυτή η εκστρατεία είναι διασκεδαστική, υπάρχει μια σοβαρή πλευρά σε αυτό που κάνουμε και είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε λάτρεις των πουλιών να δείχνουν σε κυβερνήσεις και επιχειρήσεις ότι οι Αυστραλοί ενδιαφέρονται για αυτά τα σημαντικά πουλιά», πρόσθεσε.

Ένα στα έξι πτηνά της Αυστραλίας απειλούνται πλέον, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Charles Darwin – δηλαδή 216 από τα 1.299 είδη.

Η μελέτη, η οποία περιελάμβανε στοιχεία από περισσότερους από 300 ειδικούς σε πτηνά, διαπίστωσε ότι η κλιματική αλλαγή ωθεί τα είδη πιο κοντά στην εξαφάνιση.

Οι τεράστιες πυρκαγιές του 2019 και του 2020 κατέστρεψαν τον βιότοπό τους και η BirdLife Australia εκτιμά ότι ο αριθμός των απειλούμενων ειδών πτηνών έχει αυξηθεί έως και 25%.

Με πληροφορίες από BBC

Eurovision 2022: H ομογενής Αμάντα Γεωργιάδη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: