Spider-Man: No Way Home – Πρώτη ταινία στο παγκόσμιο box office με $1 δισ. εισπράξεις σε μόλις δυο εβδομάδες

File photo: O Ανθρωπος Αράχνη επέστρεψε στις κινηματογραφικές αίθουσες με τις τελευταίες περιπέτειές του στο “Spider-Man: No Way Home”. Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ




Η τελευταία ταινία του Spider-Man έγινε η πρώτη ταινία επί πανδημίας καταγράφοντας εισπράξεις άνω του ενός δισ. δολαρίων στο παγκόσμιο  box office.

Το Spider-Man: No Way Home πήρε επίσης τον τίτλο της ταινίας με τις υψηλότερες εισπράξεις του 2021.

Ξεπέρασε το κινεζικό έπος του Κορεατικού Πολέμου The Battle of Lake Changjin, το οποίο έχει κάνει εισπράξεις άνω των  905 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως.

Μέχρι πρότινος, η τελευταία ταινία με εισπράξεις άνω του 1 δισ. δολαρίων ήταν το Star Wars: The Rise of Skywalker του 2019, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης δεδομένων μέσων Comscore.

Καμία άλλη παραγωγή του Χόλυγουντ δεν έφτασε κοντά σε αυτό το ορόσημο στο box office από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από δύο χρόνια.

Το Σαββατοκύριακο, οι παγκόσμιες εισπράξεις για την τελευταία ταινία του Marvel Cinematic Universe έφτασαν τα 1,05 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η συμπαραγωγή μεταξύ της Sony και της Disney έφτασε στο ορόσημο αυτό σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την πρεμιέρα της, ακόμη κι αν η παραλλαγή Omicron εξαπλώνεται ραγδαία σε όλο τον κόσμο, εγείροντας νέες ανησυχίες για την απρόσκοπτη συνέχιση των προβολών  σε εσωτερικούς χώρους.

Η ταινία δεν έχει κυκλοφορήσει στην Κίνα, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η μεγαλύτερη κινηματογραφική αγορά στον κόσμο.

Το Spider-Man: No Way Home βλέπει τον Tom Holland να επιστρέφει ως την τρίτη επανάληψη του Peter Parker μαζί με τον MJ του Zendaya και τον Benedict Cumberbatch ως τον μάγο Doctor Strange.

Πριν από το No Way Home, η τελευταία ταινία της MGM για τον Τζέιμς Μποντ No Time to Die, η οποία απέσπασε 774 εκατομμύρια δολάρια στο box office παγκοσμίως, ήταν η ταινία του Χόλιγουντ με τις υψηλότερες εισπράξεις τόσο του 2021 όσο και της πανδημίας.

Με πληροφορίες από BBC

Μαρτσέλο Μαστρογιάνι: 25 χρόνια χωρίς τον σύγχρονο Καζανόβα, τον ιδανικό για Ντόλτσε Βίτα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: