Πολύ άσχημα τα πράγματα: Σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό σήμερα με συμμετοχή και του Σωτήρη Τσιόδρα: Συνεδριάζουν οι Ειδικοί!

File photo: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα στο Μέγαρο Μαξίμου. photo via Twitter@PrimenisterGR




Η εκτόξευση των κρουσμάτων σε άνευ προηγουμένου επίπεδα αν και ήταν αναμενόμενη, όπως σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σοκάρει σίγουρα.

Στην κυβέρνηση αναζητούν τρόπο αντιμετώπισης της ακαριαίας μετάδοσης της παραλλαγής Όμικρον και κυρίως η Επιτροπή των Ειδικών θα είναι αυτή που θα επιζητήσει τους τρόπους που θα παρεμποδιστεί η μετάδοση του ιού από τις νεαρές ηλικίες τις οποίες μέχρι σήμερα πλήττει κυρίως, στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες.

Ετσι, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στο MEGA, δεν αποκλείεται η εφαρμογή νέων μέτρων πριν την Πρωτοχρονιά, καθώς η επιδίωξη είναι η επέμβαση εκεί που υπάρχει η υπερμετάδοση, κυρίως μεταξύ των νέων.

Σημειώνεται πως σήμερα στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει η Επιτροπή των Ειδικών που θα εκτιμήσει τα νέα δεδομένα καθώς όπως είπε ο κ. Οικονόμου ¨”είμαστε σε περίεργη στροφή της πανδημίας. Αυτό το στέλεχος μεταδίδεται πιο γρήγορα και οφείλουμε να κάνουμε παρεμβάσεις. Έχουμε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Ο κίνδυνος να πάει ο ιός σε αυτές τις ηλικίες και να επιβαρύνουμε περισσότερο το σύστημα υγείας είναι κάτι που δεν μπορεί να μας αφήνει αδιάφορους”.

  • Νωρίτερα αύριο (σήμερα), στις 9 πμ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα προεδρεύσει σύσκεψης με στελέχη του υπουργείου Υγείας και παρουσία του επικεφαλής των Λοιμοξιωλόγων, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

«Το θέμα είναι να δούμε πως θα πετύχουμε το μείζον. Πώς δεν θα επιτρέψουμε στην ”Όμικρον” να μεταφερθεί από τις νέες γενιές που το περνάνε χαλαρά, στις μεγαλύτερες ηλικίες και κυρίως σε εκείνους που είναι ανεμβολίαστοι», επισήμανε ο ΄κυβερνητικός εκπρσόωπος ενώ δήλωσε πως ενδεχομένως τα μέτρα να εφαρμοστούν νωρίτερα «διότι πάντα χρειάζεται να προσαρμόζει κανείς την τακτική του στα μεγέθη της πανδημίας έτσι όπως εξελίσσεται». Ενδεχομένως η επιτροπή να εισηγηθεί να έρθουν τα μέτρα λίγο νωρίτερα, ανέφερε, τονίζοντας πως πρόκειται για αναγκαία παρέμβαση.

«Πρέπει να παρέμβουμε στους χώρους όπου παρατηρείται υπερμετάδοση, στην εστίαση, τη διασκέδαση, τα γήπεδα για να αναχαιτίσουμε τη διασπορά του ιού στον τρόπο και το μέτρο που μπορούμε», συνέχισε ενώ υπογράμμισε πως με τη στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα, καταφέραμε όλοι μαζί να σώσουμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του εορταστικού τζίρου και να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με έναν τρόπο πολύ καλύτερο σε σχέση με πέρσι.

  • «Είμαστε μπροστά σε μια έκρηξη κρουσμάτων όπως συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Οφείλουμε να κάνουμε τις αναγκαίες προσαρμογές. Κάθε λογικός άνθρωπος το αντιλαμβάνεται. Να περιορίσουμε τη διασπορά, όχι γιατί η ”Όμικρον” είναι πιο επικίνδυνη αλλά γιατί μεταδίδεται εύκολα και τα νέα παιδιά μπορεί να έρθουν σε επαφή με οικείους τους ηλικιωμένους που είναι ανεμβολίαστοι» τόνισε.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως έχουμε αυξημένα κρούσματα και η αύξηση της διασποράς της ”Όμικρον” είναι φυσιολογικό να σοκάρει.

Προσέθεσε ότι παρατηρώντας το ρυθμό μετάδοσης στο εξωτερικό, είναι κάτι που το περιμέναμε και πως πρόκειται για μία μετάλλαξη που μεταδίδεται γρηγορότερα και κυρίως στους νέους ενώ δεν φαίνεται να σημαίνει και έκρηξη νοσηλειών, περαιτέρω επιβάρυνση του συστήματος υγείας και έκρηξη των θανάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πρωτοφανές ρεκόρ διετίας ελέω Όμικρον: Στις 21.657 τα κρούσματα * 60 θάνατοι και 635 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: