Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας αστυνομικός: Υπό επιτήρηση σε ξενοδοχείο για 48 ώρες αποφάσισαν οι Τουρκικές δικαστικές αρχές

File photo Σε 48/ωρη επιτήρηση σε ξενοδοχείο στην Αδριανούπολη έχουν τεθεί ο Έλληνας αστυνομικός και η φίλη του via google




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του, που είχαν συλληφθεί χτες από την τουρκική αστυνομία. Μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού – που ήταν εκτός υπηρεσίας – ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Ασαφής παραμένει η κατάσταση σχετικά με τη σύλληψη ΄Ελληνα αστυνομικού και μίας φίλης του στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, δεδομένου ότι η ενημέρωση προέρχεται κυρίως από Ελληνικά ΜΜΕ στον Εβρο είτε από Τουρκικά ΜΜΕ .

Σύμφωνα με πληροφορίες του Kathimerini.gr το οικογενειακό περιβάλλον του αστυνομικού υποστηρίζει ότι διώκεται για τελωνειακές παραβάσεις

Στο ρεπορτάζ σημειώνεται ότι “εν προκειμένω πηγές από την αστυνομία θυμίζουν με νόημα μία περίπτωση που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Αύγουστο, όταν στην περιοχή των Φερών είχαν συλληφθεί τέσσερις Ελληνες για λαθρεμπόριο καπνού, κινητών και άλλων προϊόντων.

Σε κάθε περίπτωση, η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει μέσω του σημείου επαφής στο «Καπιτάν Αντρέεβο» επίσημη ενημέρωση από Τουρκία, η οποία εκκρεμεί, ενώ στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισαν ότι η δίωξη σε βάρος του δεν αφορά το αδίκημα της κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο αστυνομικός φέρεται να «εισήλθε στην στρατιωτική απαγορευμένη ζώνη κοντά στο χωριό Δουράν, στα ελληνοτουρκικά σύνορα και συνελήφθη μαζί με την κοπέλα του από άνδρες της χωροφυλακής». Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως έχουν κατασχεθεί και ερευνώνται τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, ενώ συνεχίζεται η έρευνα απο την τοπική εισαγγελία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το δικαστήριο αποφάσισε να παραμείνουν υπό επιτήρηση για 48 ώρες σε ξενοδοχείο της Αδριανούπολης έως ότου ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων”.

Αργά το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε σχετική ανακοίνωση όπου σημειώνεται:

Ανακοινώνεται ότι, αστυνομικός υπηρετών στο Α.Τ. Φερών της Δ.Α. Αλεξανδρούπολης, ο οποίος είχε διαταχθεί σήμερα 6-12-2021, να εκτελέσει υπηρεσία σε πρωινή βάρδια, δεν μετέβη για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Αναζητηθείς πρωινές ώρες σήμερα από την Υπηρεσία του, προέκυψε ότι χθες 05-12-2021 μεσημβρινές ώρες, ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας (ημερήσια ανάπαυση), μετέβη οδικώς με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μαζί με οικείο του πρόσωπο, στην Τουρκία για τουριστικούς λόγους.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα 6-12-2021, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από τις τουρκικές Αρχές, συγγενικό του πρόσωπο και το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη, ότι ο ανωτέρω αστυνομικός βραδινές ώρες χθες Κυριακή, επιστρέφοντας στην Ελλάδα και σε απόσταση πενήντα (50) μέτρων από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ελέγχθηκε μαζί με το οικείο πρόσωπο που επέβαιναν στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διότι κατά δήλωση των τουρκικών Αρχών, ευρίσκονταν ένα (1) μέτρο πλησίον απαγορευμένης περιοχής.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκαν στην Αδριανούπολη, όπου και παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

Με πληροφορίες από Kathimerini.gr και ΑΠΕ-ΜΠΕ   
Ελλάδα Αθήνα 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: