Σε σύγκρουση Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Ρωσική Εκκλησία για θέματα δικαιοδοσίας

File Photo: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος. @ekkairo




Σε έντονο ύφος ήταν η απάντηση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην απόφαση του Πατριαρχείου Ρωσίας να συστήσει Εξαρχία στα κανονικά όρια της δικαιοδοσίας της Παλαίφατης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας.

Συγκεκριμένα, από την έδρα του Παλαίφατου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, με επίσημη ανακοίνωση εκφράζεται  “βαθύτατη θλίψη για τη συνοδική απόφαση του Πατριαρχείου Ρωσίας περί συστάσεως Εξαρχίας στα κανονικά όρια της δικαιοδοσίας της Παλαίφατης Εκκλησίας της Αλεξανδρείας, μια απόφαση η οποία ελήφθη εν μέσῳ των εορτών της Χριστού Γεννήσεως και της θείας Επιφανείας, κατά τις οποίες προβάλλεται ο Βασιλεύς της Ειρήνης Χριστός“.
 
Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, τονίζεται,  θα συνεχίσει να επιτελεί το ποιμαντικό του καθήκον απέναντι στο εμπιστευθέν υπό του Κυρίου ποίμνιό του, υπαγόμενο στις πνευματικές παρακαταθήκες των μεγάλων Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι, κατά τον σύγχρονο Ρώσο Θεολόγο αείμνηστο π. Γεώργιο Φλωρόφσκυ, άφησαν ανεξίτηλη την σφραγίδα στην Ορθόδοξη Θεολογία και Εκκλησία.  

Η απόφαση του Πατριαρχείου Ρωσίας, θα συζητηθεί σε επικείμενη συνεδρία της Συνόδου του ημετέρου Πατριαρχείου, και θα ληφθούν σχετικές αποφάσεις.
 
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Νίκος Κάτσικας/ΑΧΡ
Κάιρο, Αίγυπτος

Εξιτήριο πήρε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος μετά από έξι ημέρες νοσηλείας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: