Λαβρόφ σε Μπλίνκεν: Θα απαντήσουμε αν η Ουκρανία παρασυρθεί σε αμερικανικά «γεωπολιτικά παιχνίδια»

File photo: Ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ σε χειραψία με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν κατά τη συνάντησή τους έξω από τη Στοκχόλμη, Σουηδία, 02 Δεκεμβρίου 2021. EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Την ελπίδα πως η σύνοδος κορυφής μεταξύ του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του Αμερικανού ομολόγου του Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, εξέφρασε την Πέμπτη το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, ακόμη δεν έχει οριστεί ημερομηνία.

Οι πολιτικοί δεσμοί μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον βρίσκονται υπό νέες πιέσεις, τις οποίες το Κίεβο και η Δύση αποδίδουν στην συγκέντρωση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, Η Μόσχα αρνείται ότι έχει σχέδιο εισβολής και κατηγορεί την Ουκρανία ότι ενισχύει τις δικές της δυνάμεις στα ανατολικά της χώρας.

Προειδοποίηση Λαβρόφ για Ουκρανία

Εν τω μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα στον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ότι η Μόσχα θα απαντήσει εάν η Ουκρανία παρασυρθεί σε οποιαδήποτε αμερικανικά «γεωπολιτικά παιχνίδια», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών «υπογραμμίστηκε ότι η άγνοια των νόμιμων ανησυχιών της Ρωσίας, η εμπλοκή της Ουκρανίας σε γεωπολιτικά παιγνίδια των ΗΠΑ με φόντο την ανάπτυξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ σε άμεση εγγύτητα από τα σύνορά μας, θα έχει τις πιο σοβαρές συνέπειες, θα μας αναγκάσουν να λάβουμε απαντητικά μέτρα για να επαναφέρουμε την στρατιωτική και στρατηγική ισορροπία», αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, την οποία επικαλείται το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.ru.

Ο Λαβρόφ είπε στον Μπλίνκεν σε συνομιλίες στη Στοκχόλμη ότι η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να συμφωνήσουν σε μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφαλείας, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

To Κρεμλίνο χαιρετίζει την αναγνώριση της Κριμαίας ως «ρωσικό έδαφος» από το καθεστώς Λουκασένκο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: