Πρόταση για έγκριση του πρώτου χαπιού, της Merck, εναντίον του κορωνοϊού: Ακολουθεί η Pfizer

Τα γραφεία της εταιρίας Merck στο Ντάρμσταντ της Γερμανίας. EPA/HASAN BRATIC




Μια ομοσπονδιακή συμβουλευτική επιτροπή της FDA ψήφισε την Τρίτη να προτείνει στην κυβέρνηση Μπάιντεν όπως εγκρίνει για πρώτη φορά τη χρήση ενός αντιικού χαπιού για την καταπολέμηση των επιπτώσεων της Covid-19.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, η συμβουλευτική επιτροπή, με 13 ψήφους υπέρ και 10 κατά, ενέκρινε το χάπι το molnupiravir της Merck.

Η θεραπεία της Merck, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει σε μέτριο βαθμό τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου από τον κορωνοϊό.

Ένα στέλεχος της Merck, ο Δρ. Νικόλαος Καρτσώνης, είπε στη συμβουλευτική επιτροπή ότι η εταιρεία «δουλεύει πυρετωδώς» για να συλλέξει δείγματα από άτομα μολυσμένα με την παραλλαγή Omicron τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει σε εργαστηριακές μελέτες για να βοηθήσει να προσδιορίσει εάν το φάρμακο θα δράσει κατά της μετάλλαξης.

«Αναμένουμε με βάση αυτά που γνωρίζουμε για την παραλλαγή Omicron ότι το molnupiravir θα ήταν αποτελεσματικό», είπε.

Επίσης η F.D.A. αναμένεται να εγκρίνει ένα παρόμοιο χάπι της Pfizer που φαίνεται ότι έχει πιο σημαντικά και πιο αποτελεσματικά αποτελέσματα από αυτό της Merck.

Και τα δύο αυτά χάπια θα μπορούσαν να προσφέρουν ελπίδες για αντιμετώπιση της πανδημίας.

ΕΞΑΛΛΟΥ: Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σχεδιάζουν να αλλάξουν τους κανόνες για τους ταξιδιώτες που σχεδιάζουν να επισκεφθούν τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα απαιτούν να δώσουν αρνητικό τεστ εντός 24 ωρών από την αναχώρηση τους.

Η μετάλλαξη Όμικρον δεν έχει εντοπιστεί ακόμη στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλώνει ο Άντονι Φάουτσι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: