Πυρ ομαδόν κατά Μπακογιάννη για το -ερήμην Αθηναίων- λουσάτο πρωτοχρονιάτικο πάρτι με τον Σάκη Ρουβά

Φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 εικονίζει τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη μπροστά στον χριστουγεννιάτικο στολισμό στην πλατεία Συντάγματος. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Σφορές πολιτικές αντιδράσεις και εντονότατη κριτική στο διαδίκτυο, κινούμενη ενίοτε στα όρια της κατακραυγής, έχει προκαλέσει απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολης» με πλήρη στήριξη της παράταξης Μπακογιάννη για πραγματοποίηση εκδήλωσης επί της υποδοχής του νέου έτους, στην οποία θα συμμετέχει ο Σάκης Ρουβάς.

Η εκδήλωση, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει η παράταξη της Λαϊκής Sυσπείρωσης θα κοστίσει 211.000 ευρώ για ένα σόου διάρκειας 17 λεπτών.

Σημειώνεται ότι όπως ανακοινώθηκε σήμερα οι δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις έχουν απαγορευθεί.

Στον σχεδιασμό της πρωτοχρονιάτικης εκδήλωσης αντέδρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας: «Σε μια συγκυρία πολλαπλής κρίσης, υγειονομικής και οικονομικής, με την πανδημία να επελαύνει, την ακρίβεια να καλπάζει, τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου να γονατίζουν τα νοικοκυριά, ο δήμαρχος της Αθήνας προκαλεί άλλη μία φορά», υπογραμμίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα τμήματα Πολιτισμού  του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τους αποτυχημένους Μεγάλους Περιπάτους με φοίνικες στις ζαρντινιέρες, που θα μετέτρεπαν την Αθήνα σε όαση, στήνει σκηνικό Βερσαλλιών, στο υπαίθριο πάρκινγκ του Λυκαβηττού, με κρυστάλλινους πολυελαίους και βελούδινες κουρτίνες», αναφέρει η ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Δεν θα σχολιάζαμε την παρωχημένη 80’s αισθητική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής, εάν δεν συνοδεύονταν από ένα όργιο σπατάλης. Για ένα one man show 17 λεπτών γνωστού καλλιτέχνη, με μοναδικό θεατή τον Κώστα Μπακογιάννη, ο Δήμος, μέσω της Τεχνόπολης δαπανά 211.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ και μάλιστα με απευθείας ανάθεση».

«Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να ακυρώσει άμεσα την προκλητική φιέστα», καταλήγει.

Την απόφαση καταψήφισε η αντιπολίτευση με την Λαϊκή Συσπείρωση να την χαρακτηρίζει «προκλητική», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης».

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης

«Την ώρα που πολύς κόσμος θα κλειστεί το σπίτι του και καλείται να αντιμετωπίσει καταστάσεις ακρίβειας, φτώχειας και έξαρσης της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων επιλέγει για τον εορτασμό της αλλαγής του χρόνου να επενδύσει σε ακριβά και φαντασμαγορικά θεάματα στο λόφο του Λυκαβηττού. Για ένα τηλεοπτικό προϊόν περίπου 17 λεπτών, η Τεχνόπολη θα δαπανήσει 211 χιλιάδες ευρώ, συν το ΦΠΑ, με σύμβαση απευθείας ανάθεσης.

Εμείς δεν στεκόμαστε στο θέμα της επιλογής του συγκεκριμένου καλλιτέχνη από την εταιρία παραγωγής. Είναι όμως προκλητικό, κάθε χρόνο, μόνο για την εκδήλωση της αλλαγής του χρόνου, ο Δήμος Αθηναίων να προϋπολογίζει και να δαπανά περισσότερα από 200 χιλιάδες ευρώ, ακόμα και φέτος που δεν θα έχει καθόλου θεατές.

Θεωρούμε ότι για να εμπνεύσει ο Δήμος αισιοδοξία και να εμψυχώσει τους κατοίκους δεν χρειάζονται “επιβλητικά σκηνικά, βελούδινες κουρτίνες, κρυστάλλινοι πολυέλαιοι, εκατοντάδες φώτα κλπ” όπως προβλέπονται στην πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας που μας παρουσιάστηκε. Αντίθετα αυτό μπορεί να γίνει με πολύ λιγότερα χρήματα και με ουσιαστικές δράσεις με γνώμονα τις ανάγκες των κατοίκων που βρίσκονται πίσω από τη βιτρίνα της πόλης».

Γερουλάνος: Ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς τους Αθηναίους

Για ένα χλιδάτο πάρτι-αστραπή, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς τους Αθηναίους, κάνει λόγο και ο Παύλος Γερουλάνος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα Είσαι Εσύ» με αφορμή την απόφαση του ΔΣ της Τεχνόπολης, για τη διεξαγωγή της γιορτής της παραμονής της Πρωτοχρονιάς με τη συμμετοχή του Σάκη Ρούβα, στον λόφο του Λυκαβηττού.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η σημερινή δημοτική αρχή είναι τυχερή. Κληρονόμησε ένα τεράστιο ποσό χρημάτων από την προηγούμενη διαχείρηση του κ. Γ. Καμίνη. Τα χρήματα αυτά ήταν ευκαιρία να αλλάξει πρόσωπο η Αθήνα. Όχι μόνο το κέντρο αλλά κάθε παραμελημένη γειτονιά της όπως τα Σεπόλια, ο Βοτανικός, η Λαμπρινή, ο Νέος Κόσμος.

Αντί για αυτά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να θέσει ως προτεραιότητες ζαρντινιέρες και έργα αμφιβόλου σημασίας, στο κέντρο της πόλης. Επέλεξε το τουριστικό κέντρο και όχι τις παραμελημένες γειτονιές διότι αυτό «πουλάει». Για όσους άκουγαν τις προεκλογικές του υποσχέσεις και δεν ψήφιζαν μόνο με γνώμονα την παράσταση νίκης, αυτό ακριβώς είχε προαναγγείλει στην προεκλογική του εκστρατεία.

Αυτό που δεν είχε υποσχεθεί είναι ότι θα χρησιμοποιούσε τον Δήμο Αθηναίων για τη δική του προβολή. Όπως έχει σχεδιαστεί και έχει ψηφιστεί από την παράταξη του κ. Μπακογιάννη, η παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2022 στον λόφο του Λυκαβηττού θα μείνει στην ιστορία ως ένα χλιδάτο πάρτυ-αστραπή (θα διαρκέσει 17 λεπτά και θα κοστίσει 215.000 ευρώ), ως μια γιορτή περιφρόνησης της λογοδοσίας και της διαφάνειας, ως προσβολή προς τους πολίτες, τις θυσίες και τη νοημοσύνη τους. Ένα πάρτυ που «πουλάει» στην τηλεόραση, με χρήματα των Αθηναίων χωρίς καν τους Αθηναίους».

Μπακογιάννης: Κάποιοι φαρμακώνονται από τα λόγια τους

O Δήμαρχος Αθηναίων απάντησε πάντως στην κριτική που δέχθηκε και με ανάρτησή του στο facebook αναφέρει:

«Οι διαμαρτυρίες για τον στολισμό της Αθήνας και το κόστος της Πρωτοχρονιάτικης γιορτής είναι κάτι σαν τα κάλαντα. Έθιμο των ημερών. Κάθε χρόνο τα ίδια. Σε κριτική δεν αντέχουν. Απάντηση άλλη δεν αξίζουν. Άλλωστε η Τεχνόπολη τα είπε όλα, το κόστος δεν απέχει από όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι το άχαρο μέρος του σκηνικού. Μακάρι να πετύχει η γιορτή γιατί με την πανδημία ο κόσμος έχει ακόμη περισσότερη ανάγκη για λίγο χαμόγελο στην αλλαγή του χρόνου. Κι ας μείνουν μίζερα κι ανούσια κάποιοι να φαρμακώνονται από τα λόγια τους. Χρόνια πολλά σε όλους. Φυσικά και σε εκείνους. Όλες οι μπάλες στολίζουν το δέντρο…. Καλά Χριστούγεννα!»

   

WSJ: Για την Ουάσιγκτον η Ελλάδα αποτελεί “φωτεινό σημείο” στον χάρτη της Ευρώπης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: