Παράταση μέχρι τις 8 το βράδυ πήρε η ψηφοφορία στο ΚΙΝΑΛ: Ρεκόρ συμμετοχής με εκτιμήσεις για 250.000 πολίτες (video)

Ο βουλευτής Αργολίδας με το ΚΙΝΑΛ, Ανδρέας Πουλάς, ψηφίζει για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, στο Δημοτικό Αθλητικό κέντρο Ναυπλίου, Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Παράταση για μία ώρα, έως τις οχτώ το βράδυ λόγω αυξημένης προσέλευσης, δόθηκε για όσους πολίτες θέλουν να ψηφίσουν στις εκλογές τους ΚΙΝΑΛ.

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες για την εκλογή νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής σε 840 εκλογικά κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπου ζούν απόδημοι Έλληνες . Σε χώρες της Ευρώπης , στις ΗΠΑ και την Αυστραλία.Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει στην Ελλάδα 222.000 πολίτες και 2.000 στο εξωτερικό, σύνολο 224.000. Επίσης λόγω αυξημένης συμμετοχής & προσέλευσης ψηφοφόρων, όπου υπάρχει έλλειψη ψηφοδελτίων θα φωτοτυπούνται αντίγραφα των ψηφοδελτίων, τα οποία θα σφραγίζονται και θα μονογράφονται από τον πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής. Ο γραμματέας του κόμματος Μανώλης Χριστοδουλάκης εκτίμησε ότι η συμμετοχή μπορεί να ξεπεράσει και τις 250 χιλιάδες.

Tα αποτελέσματα στην Αυστραλία
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης του ΚΙΝΑΛ η ψηφοφορία διεξάγεται ομαλά και λειτουργούν τα 816 από τα 819 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα (καθώς είχε πέσει το σύστημα στα κέντρα του Ζωγράφου και του Ψυχικού, ενώ ο διαδικασία στην Αυστραλία ολοκληρώθηκε λόγω διαφοράς ώρας.

Εκεί, σε σύνολο 108 ψηφισάντων, τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Παπανδρέου (54 ψήφοι), ποσοστό 50%

Λοβέρδος (34), ποσοστό 31.48%

Ανδρουλάκης (12 ψήφοι), ποσοστό 11.1%

Καστανίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78%

Χρηστίδης (3 ψήφοι), ποσοστό 2.78%

Γερουλάνος (2 ψήφοι), ποσοστό 1.85%.

Προφανώς και τα αποτελέσματα δεν είναι ικανά για την εξαγωγή των τελικών αποτελεσμάτων, καθώς το δείγμα είναι πάρα πολύ μικρό, ωστόσο για κάποιους είναι ενδεχομένως ενδεικτικά, τουλάχιστον όσον αφορά τα πρόσωπα που έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες για να περάσουν στο δεύτερο γύρο, καθώς όλες οι μετρήσεις μέχρι και σήμερα δείχνουν ότι στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής θα βρίσκονται οι δύο από τους Παπανδρέου, Λοβέρδο και Ανδρουλάκη.

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ με αυξημένη προσέλευση: Που ψήφισαν οι έξι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: