Ο Κοντονής διαψεύδει Πολάκη για τα περί σύσκεψης με αντικείμενο τη σύζυγο Στουρνάρα: «Στα όρια μυθοπλασίας οι δηλώσεις του»

Στιγμιότυπο από το βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις Πολάκη




«Με τέτοιες τοποθετήσεις βρισκόμαστε στο χώρο της μυθοπλασίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, διαψεύδοντας δηλώσεις Πολάκη ο οποίος υποστήριξε ότι ο ίδιος μαζί με τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης πραγματοποιούσαν συσκέψεις με εισαγγελείς προκειμένου να βρεθούν στοιχεία εναντίον της συζύγου του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας  Νικολοπούλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και αναφερόμενος στις δηλώσεις του τέως υφυπουργού Υγείας, ο κ. Κοντονής παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωσή του όπου, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Αδυνατώ να παρακολουθήσω τη τελευταία δήλωση του πρώην αν. υπουργού Υγείας, στην οποία αναφέρομαι ότι συμμετείχα σε συνάντηση με εισαγγελικούς λειτουργούς, σχετιζόμενη με την υπόθεση ΚΕΛΠΝΟ. Ουδέποτε συναντήθηκα με εισαγγελικούς λειτουργούς για την παραπάνω υπόθεση και δεν γνωρίζω τι ενδεχομένως έχει διαμειφθεί μεταξύ εισαγγελέων (και ποιων;) και του πρώην αν. υπουργού υγείας.

«Ουδέποτε εγώ συναντήθηκα με εισαγγελείς, παρουσία του κ. Πολάκη που να έγινε συζήτηση για την υπόθεση του ΚΕΛΠΝΟ και την υπόθεση που αφορούσε την υπόθεση της συζύγου του Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδας, την κ. Στουρνάρα», τόνισε ο κ. Κοντονής, κάνοντας λόγο για «ανεύθυνα και ανακριβή πράγματα».

Όπως επισήμανε, «δεν μπορεί να ξέρει γιατί (ο κ. Πολάκης) λέει αυτά τα πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Απαντώντας σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το αν είναι σωστό ένας υπουργός να συζητά με εισαγγελείς για ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις, επισήμανε ότι δεν είναι επιτρεπτό.

Ερωτηθείς ο κ. Κοντονής για το εάν θα κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Πολάκη για όσα δήλωσε εμπλέκοντάς τον, απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι ουδέποτε στην πολιτική του καριέρα το έχει κάνει. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «αν θίγεται η τιμή και η υπόληψη κάποιων ανθρώπων πρέπει και αυτοί να αντιδρούν». Και όπως είπε, «έδωσα μια πολιτική απάντηση. Ο καθένας ξέρει τη διαδρομή μου και τον τρόπο που πολιτεύτηκα τα τελευταία χρόνια και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Νέες καταγγελίες από τον αμετανόητο Κουρουμπλή: Πνίγηκαν άνθρωποι μέσα στα νοσοκομεία από κακή ροή οξυγόνου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: