Ο Κιλιντσάρογλου απειλεί συνεργάτες του Ερντογάν: Κατεβείτε από το τρένο της αυτοκτονίας για να σωθείτε [βίντεο]

Ουρές αυτοκινήτων μέσα στη νύχτα στα βενζινάδικα της Κωνσταντονούπολης για να προλάβουν τις νέες ανατιμήσεις που αναμένονται λόγω της συνεχούς υποτίμησης της λίρας. Το τελευαίο δίμηνο οι τιμές αυξήθηκαν 8 φορές για το αέριο, 10 φορές για τη βεζνίνη και 11 για το πετρέλαιο epa09645271 EPA/ERDEM SAHIN




Η οικονομική κατάσταση στην Τουρκία καθημερινά επιδεινώνεται. Η ισοτιμία λίρας και ευρώ ήταν το πρωί της Παρασκευής στο εξωπραγματικό 1 προς 18.

Παρ’ όλα αυτά, εν μέσω κατάρρευσης, αχαλίνωτου πληθωρισμού και εξωφρενική ακρίβειας ο ισλαμιστής πρόεδρος Ερντογάν επιμένει στην δική του έμπνευσης οικονομικής πολιτική.

Μειώνει τα επιτόκια, ανακοινώνει αύξηση στο βασικό μισθό κατά 50% και καταγγέλλει κερδοσκόπους.

«Στη χώρα αυτή εσείς πληρώνατε τους εργαζομένους σε δολάρια ή σε ευρώ; Δε χρειάζεται τέτοιου είδους κερδοσκοπικές κινήσεις. Εμείς έχουμε το δικό μας νόμισμα κι αυτή είναι η τουρκική λίρα. Δεν θα επιτρέψουμε να υποκύψει το νόμισμα μας. Τώρα υπάρχουν κάποιες δυσκολίες και με τη βοήθεια του Θεού σύντομα θα τις ξεπεράσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι το μέλλον του τουρκικού λαού και της χώρα δεν θα το καθορίσουν ούτε οι κερδοσκόποι των ισοτιμιών και των επιτοκίων, ούτε οι ορκισμένοι εχθροί της Τουρκίας στο εσωτερικό και εξωτερικό αλλά ούτε «μια χούφτα πεινασμένοι για πάθη».

Τρένο οικονομικής αυτοκτονίας

Η αντιπολίτευση και ειδικότερα το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα εντείνει τη ρητορική του και αρχίζει να προειδοποιεί τους συνεργάτες του Ερντογάν.

Με διαδικτυακό του μήνυμα ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου κάλεσε τους συνεργάτες του Ερντογάν να κατέβουν από το τρένο και υποσχέθηκε στο λαό μεγαλύτερη αύξηση του βασικού μισθού από αυτή που έδωσε η κυβέρνηση, στις 4.500 λίρες.

«Είναι δεδομένη η κατάσταση του Ερντογάν, ο ίδιος είναι η ατμομηχανή του τρένου της οικονομικής αυτοκτονίας. Εσείς οι παρατρεχάμενοι, εσείς οι αυλικοί. Την πείνα του κόσμου δεν μπορείτε να τη διαχειριστείτε με τον καθορισμό της ατζέντας της κοινής γνώμης. Δεν μπορεί να χορτάσει ο κόσμος που πεινάει. Να συνέλθετε! Στον πρώτο σταθμό, κατεβείτε από αυτό το τρένο της αυτοκτονίας. Αυτή είναι η συμβουλή μου . Άρχισαν να κατεβαίνουν οι άνθρωποι της λογικής, να κατεβείτε κι εσείς».

Με πληροφορίες από skai.gr

Χτυπάει το Μπιγκ Μπεν για τον Τζόνσον: Ηττήθηκε σε περιφέρεια που οι Τόρις επικρατούσαν επί 200 χρόνια

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: