Ο Ενές Καντέρ ορκίστηκε Αμερικανός με όνομα-χαστούκι κατά Ερντογάν και Πεκίνου: Μr Freedom

O Καντέρ κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του




Ο Ενές Καντέρ μετονομάστηκε πλέον επίσημα σε Ενές Καντέρ Φρίντομ και πήρε την αμερικανική υπηκοότητα, ορκισθείς Αμερικανός πολίτης.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται επί χρόνια στο στόχαστρο του Ταγίπ Ερντογάν και της τουρκικής κυβέρνησης είναι πλέον και επίσημα πλέον Αμερικανός πολίτης, αφού ακολούθησε την απαιτούμενη διαδικασία και έδωσε τον σχετικό όρκο.

 

Γνωστός μέχρι πρότινος με το όνομα Ενές Καντέρ, ο σέντερ των Σέλτικς ονομάζεται πλέον Ενές Καντέρ Freedom.

Η προσθήκη στο όνομά του είναι μία ξεκάθαρη αναφορά όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στον αγώνα που δίνει ο Καντέρ ενάντια σε κάθε ολοκληρωτικό και αυταρχικό καθεστώς με ιδιαίτερη έμφαση τελευταία στο Πεκίνο και τα όσα απειλεί να διαπράξει κατά της Ταϊβάν.

Σε συνεντεύξεις που έδωσε με την ευκαιρία της απόκτησης της αμερικανικής υπηκοότητας, ο Καντέρ θύμισε τον διάλογο που είχε με ένα συμπαίκτη του όταν πρωτοήλθε στην Αμερική και άρχισε να μιλάει κατά του Ερντογάν και το πως η Αμερική αλλά και το NBA το ίδιο του έδωσε την ευκαιρία σε ελευθερία λόγου.

 

Μάλιστα στη συνέντευξη με το (συντηρητικό) Fox News ο Καντέρ άκουσε με άνεση τον δημοσιογράφο να αποκαλεί μη ελεύθερη χώρα την Τουρκία, ενώ σε πρόσφατη συνέντευξή του στο CNN, συνέστησε σε κάποιους να προσέχουν πως μιλάνε για τις ΗΠΑ, γιατί δεν έχουν γνωρίσει αυταρχικά καθεστώτα.

“Περήφανος που έγινα Αμερικανός. Το σπουδαιότερο έθνος στον κόσμο. Η Γη των ελεύθερων και το σπίτι των γενναίων” έγραψε ο Καντέρ Φρίντομ στον λογαριασμό του στο twitter, όπου ανέβασε το video με την ορκομωσία του.

 

Ενές Καντέρ: O star του ΝΒΑ που αποκαλεί «Χίτλερ» τον Ερντογάν, τσουρουφλίζει τώρα τους αρνητές

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: