Μπλίνκεν και Μενέντεζ μίλησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό για την Ουκρανία, την Μεσόγειο και τα Βαλκάνια

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, σε μία εκ των ομιλιών του για την αμερικανική εξωτερική πολιτική. EPA, IAN LANGSDON/ POOL




Με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συνομίλησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν (Antony J. Blinken).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

Ο υπουργός Μπλίνκεν και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης εξέτασαν τη ισχύ της διμερούς σχέσης. Τόνισαν τη σημασία της αλληλεγγύης για την προώθηση της σταθερότητας στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενόψει της επιθετικότητας της Ρωσίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Συζήτησαν τη σημασία της ενίσχυσης των επενδύσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας. Ο υπουργός και ο Πρωθυπουργός συζήτησαν επίσης τις προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Robert Menendez.

Συζήτησαν την κατάσταση στην περιοχή καθώς και τις διμερείς σχέσεις Ελλάδος – ΗΠΑ. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι πολύτιμος και αξιόπιστος σύμμαχος και παράγοντας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Secretary of State Antony J. Blinken spoke with Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis today. Secretary Blinken and Prime Minister Mitsotakis reviewed the strength of the bilateral relationship. They underscored the importance of solidarity in promoting stability in Europe, including support for Ukraine’s sovereignty and territorial integrity in the face of Russia’s aggression. They discussed the importance of strengthening investments between the United States and Greece. The Secretary and the Prime Minister also discussed efforts to promote peace and prosperity in the Eastern Mediterranean and Western Balkans.

Μπάιντεν προς Πούτιν: Η Ρωσία θα υποστεί οικονομικές κυρώσεις αν αναλάβει στρατιωτική δράση στην Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: