Μήνυμα του 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Ιόνιο, Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο

File photo: Πεζός περπατάει σε πλυμμηρισμένο δρόμο κατά τη διάρκεια καταιγίδας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου στάλθηκε μέσω του 112 σε κατοίκους των νησιών του Ιονίου αλλά και της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, καλώντας τους να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή σας από τα ξημερώματα του Σαββάτου. Αποφύγετε άσκοπες μετακινήσεις. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Κύματα μέχρι και 5 έως 6 μέτρα

Εν τω μεταξύ βαθμιαία ενίσχυση των νοτίων ανέμων αναμένεται απόψε στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό. Οι θυελλώδεις άνεμοι θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία υψηλών κυμάτων. Σύμφωνα με το μοντέλο κυματισμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το σημαντικό ύψος του κύματος αναμένεται να φτάσει τα 5 έως 6 μέτρα στον Σαρωνικό και τα 4 έως 5 μέτρα στον Νότιο Ευβοϊκό.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από το πρωί έως τις πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου στην Αττική θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 5 έως 7 μποφόρ, ενώ στον Σαρωνικό και στον Νότιο Ευβοϊκό θα κυμαίνονται από 6 έως 8 και τοπικά έως 9 μποφόρ.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Συσκέψεις στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός για την αντιμετώπιση επιπτώσεων από την κακοκαιρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: