Μήνυμα Δένδια για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε χθες με Μητροπολίτες και Τοποτηρητές Μουφτήδες Θράκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αλεξανδρούπολη. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΕΞ, STR




Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με ανάρτησή του στο twitter.

«Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια & τα δικαιώματα: Η σημερινή ημέρα αφορμή να θυμηθούμε πώς ξεκινά, στο άρθρο 1, η Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

«Ο σεβασμός τους αποτελεί υποχρέωση πάντοτε κάθε κοινωνίας, κάθε λαού, κάθε έθνους», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κίνηση υψηλού συμβολισμού

Θυμίζουμε πως χθες ο κ. Δενδιας παρέθεσε κοινό δείπνο στους τέσσερις Μητροπολίτες και στους τρεις Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης, στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, όπως είπε και ο κ. Δένδιας στην αρχή του δείπνου, απευθυνόμενος στους Μητροπολίτες και τους Τοποτηρητές Μουφτήδες.

Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που υπουργός Εξωτερικών συναντάται ταυτόχρονα και με τους Μητροπολίτες και με τους Τοποτηρητές Μουφτήδες και το δείπνο αυτό γίνεται την παραμονή της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το μήνυμα που εκπέμπεται είναι πως η Θράκη είναι ένα παράδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης Χριστιανών και Μουσουλμάνων, αλληλοσεβασμού και ενότητας.

Δείπνο υψηλού συμβολισμού: Δένδιας με 4 Μητροπολίτες και 3 Τοποτηρητές Μουφτήδες στην Αλεξανδρούπολη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: