Με ναυλωμένες και προσωρινές πτήσεις η μεταφορά αθλητών στην Κίνα

Πολίτης περπατάει μπροστά στα σήματα των χειμερινών Ολυμπιακών και Παρολυμπιακών Αγώνων του 2022, στο Πεκίνο epa09614040 EPA/ROMAN PILIPEY




Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου θα βασιστούν κυρίως σε προσωρινές και ναυλωμένες πτήσεις από πόλεις όπως το Τόκιο και η Σιγκαπούρη για να μεταφέρουν αθλητές στους Αγώνες λόγω των αυστηρών ταξιδιωτικών περιορισμών της Κίνας και εν μέσω ανησυχιών για την COVID-19, δήλωσε ένας Κινέζος αξιωματούχος την Παρασκευή.

«Η παραλλαγή Omicron έχει ήδη εξαπλωθεί σε περισσότερες από 50 χώρες, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO)», δήλωσε ο Ζανγκ Λιάνγκ, αξιωματούχος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου» και πρόσθεσε: «Η κατάσταση πρόληψης της επιδημίας εξακολουθεί να είναι σοβαρή και περίπλοκη».

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, που πρόκειται να αρχίσουν στις 4 Φεβρουαρίου, θα βασίζονται σε ναυλωμένες και προσωρινές πτήσεις για να μεταφέρουν αθλητές και άλλους συμμετέχοντες στους Αγώνες, με εμπορικές πτήσεις ως προσθήκη, είπε ο Ζανγκ.

Οι αθλητές και άλλοι συμμετέχοντες θα πρέπει να φθάσουν στο διεθνές αεροδρόμιο του Πεκίνου πριν εισέλθουν σε κλειστή «φούσκα», αυστηρά διαχωρισμένη από άλλες περιοχές της Κίνας, όπου θα παραμείνουν για όλη την διαμονή τους πριν αναχωρήσουν από την χώρα.

Κινεζικές και ξένες αεροπορικές εταιρείες θα συμμετάσχουν στην οργάνωση αυτών των προσωρινών πτήσεων από πόλεις όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη, το Παρίσι και το Τόκιο, είπε.

«Κατά τις περιόδους αιχμής των αφίξεων και των αναχωρήσεων από και προς το Πεκίνο, μπορούν να παρέχονται κατά μέσο όρο τουλάχιστον 15 πτήσεις εισόδου και 13 εξερχόμενες πτήσεις κάθε ημέρα», διευκρίνισε ο Ζανγκ.

Η Κίνα έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς στις πτήσεις προς την χώρα εν μέσω ορισμένων από τους αυστηρότερους ελέγχους για την COVID-19 στον κόσμο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΑΡΚΑΔΗΣ
Αθήνα, Ελλάδα

Ο «χάρτης» του Europa League: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» και οι ομάδες των play offs

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: