Μας θεωρούν …γραφικούς επειδή ασχολούμαστε με τη διαφθορά πολιτικών και τραπεζιτών: Εμείς θα συνεχίσουμε…

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Κυπριακής Βουλής . ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το σκέφθηκα πολύ, αν πρέπει να ασχοληθώ ξανά, καθώς όπως αποδεικνύεται από στοιχεία και γεγονότα ουδείς ασχολείται με το σοβαρότατο αυτό θέμα.

Το σκέφθηκα πολύ αν πρέπει να συνεχίσω να γράφω για το μείζον αυτό ζήτημα. Και αναφέρομαι και σήμερα στη διαφθορά, που μαστίζει την Κύπρο: Τη διαφθορά του πολιτικού, του τραπεζικού και γενικά του οικονομικού συστήματος του νησιού. Είναι αυτοί που ορίζουν τις τύχες της Κύπρου.Δυστυχώς…

Ουδείς ενδιαφέρεται. Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι ξέχασαν τα «χρυσά διαβατήρια» και τις αποκαλύψεις του δικτύου της αλ Τζαζίρα, που αφορούν όλο τον πολιτικό και τον οικονομικό κόσμο. Ξέχασαν και την …«Πανδώρα», που αφορά τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο οποίος έδωσε κάποιες απαντήσεις και ο καθένας αποφασίζει αν είναι επαρκείς ή όχι.

Εστιάζονται πολλοί στο Κραν Μοντανά και συνεχίζουν ένα αφήγημα –το τουρκικό αφήγημα– που έχει καταρρεύσει. Ότι και να ειπωθεί, τα απόρρητα πρακτικά των Ηνωμένων Εθνών μίλησαν. Όσοι διακινούν ακόμα το αφήγημα του Ταγίπ Ερντογάν έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα. Ιδιαίτερα ο πρώην Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού. Μα δεν ντρέπεται καθόλου αυτός ο άνθρωπος;

Άσχετα αν ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στεφάν Ντουζάρικ μίλησε “για τα υποτιθέμενα έγγραφα που διέρρευσαν”. Δεν είναι υποτιθέμενα έγγραφα. Τα έγραψαν στελέχη του ΟΗΕ, που παραβρέθηκαν σε συναντήσεις του γενικού γραμματέα, Αντόνιο Γκουτέρες στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Τώρα πλέον γνωρίζουμε… Οι Τούρκοι δεν έκαναν καμία πρόταση στα χαρτιά για την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων μετά τη λύση. Αντίθετα… Ούτε δέχθηκαν ποτέ την απόσυρση των αναχρονιστικών εγγυήσεων και των επεμβατικών “δικαιωμάτων”. Ήταν όλα κουβέντες του καφενέ…

Οι συνάδελφοι δημοσιογράφοι πρέπει να εστιαστούν στη διαφθορά διότι έχει αναδειχθεί, καλώς ή κακώς, στο μείζον θέμα της κυπριακής πολιτικής σκηνής.

Να με συμπαθούν οι «ταγοί» του τόπου, αλλά αμφισβητώ ότι η Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής μπορεί να λάβει αποφάσεις με δόντια για τη διαφθορά. Το έχουμε ξαναπεί: «Άσπροι σκύλοι, μαύροι σκύλοι, όλοι οι σκύλοι μια γενιά»

Καταγράφω την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας -αν και δεν με ικανοποιεί- ότι θα καταθέσει τεκμηριωμένα τις απαντήσεις της στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών. Θα περιμένω.

Για όλες τις υποθέσεις της διαφθοράς, ιδιαίτερα για τα «χρυσά διαβατήρια» απαιτούνται εισαγγελείς και δικαστές που σέβονται την αποστολή τους. Υπάρχουν; Πολύ αμφιβάλλω…

Όσο για τους συνάδελφους δημοσιογράφους, που κάθονται στα τραπεζώματα των πολιτικών και των τραπεζιτών, ας το ξανασκεφθούν. Γίνονται ηθελημένα μέρος του διεφθαρμένου συστήματος.

Μιχάλης Ιγνατίου
Hellas Journal

Μην ακούτε… Για τη διαφθορά δεν συγκινείται κανείς στην Κύπρο διότι λίγο-πολύ βάζουν όλοι το δάκτυλο στο μέλι…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: