«Λύγισε» στον αέρα η Μάρα Ζαχαρέα για την 8χρονη Ολγα: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση για τον θάνατο στο Κερατσίνι

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του STAR




Παραδόθηκε στη συγκίνησή της η Μάρα Ζαχαρέα κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων του Star, το βράδυ της Πέμπτης, μετά τις νέες αποκαλύψεις για τις συνθήκες υπό τις οποίες βρήκε το θάνατο στο Κερατσίνι η 8χρονη Όλγα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, ο θάνατός της ήταν ασφυκτικός αλλά ολιγόλεπτος πάνω στη σιδερόπορτα του εργοστασίου «Κυλινδρόμυλοι Κ. Σαραντόπουλος» στο Κερατσίνι,

«Ο θάνατος επήλθε συνεπεία συμφόρησης πνευμόνων και πνευμονικού οιδήματος εντός πέντε λεπτών» και «δεν βρέθηκαν συντριπτικά κατάγματα», αναφέρει το πόρισμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στις 17.30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου υπάλληλος του εργοστασίου έκλεισε τη συρόμενη πόρτα, με αποτέλεσμα το κοριτσάκι να εγκλωβιστεί. Πέρασαν είκοσι λεπτά μέχρι ο υπάλληλος να διαπιστώσει ότι η 8χρονη βρισκόταν μεταξύ συρόμενης πόρτας και παραστάδας, αλλά ακόμα και τότε, αντί να ανοίξει την πόρτα, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της παραγωγής του εργοστασίου, ο οποίος ειδοποίησε με τη σειρά του τον υπεύθυνο βάρδιας. Οι τρεις πήγαν στο σημείο, άνοιξαν την πόρτα και το κορίτσι, που είχε εγκλωβιστεί σε όρθια θέση, έπεσε στο έδαφος αναίσθητο. Τότε ενημερώθηκαν το ΕΚΑΒ και ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο οποίος δεν βρισκόταν στην επιχείρηση, και ο ίδιος φέρεται να έδωσε εντολή να σταματήσει η παραγωγή και να απομακρυνθούν οι εργαζόμενοι.

Στις 18.30, μία ώρα μετά το περιστατικό και ενώ είχαν φύγει οι υπάλληλοι και η πόρτα παρέμενε ανοιχτή, έφτασε στο σημείο ένα φορτηγό και ο οδηγός του κατέβηκε από το όχημα, πήγε στο θυρωρείο και ενεργοποίησε την πόρτα, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί και πάλι το κορίτσι. Στις 18.40 έφτασαν αστυνομικοί και διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η ανήλικη ήταν νεκρή. Το άψυχο κορμί της απεγκλωβίστηκε δέκα λεπτά μετά τις 21.00 το βράδυ από την Πυροσβεστική και μεταφέρθηκε στο Τζάνειο.

Με πληροφορίες από STAR, EFSYN

Η επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: