Κύπρος: Τα κάλαντα από την Αστυνομία, την ΕΛΔΥΚ και την Εθνική Φρουρά άκουσε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης

Photo Κάλαντα από την Αστυνομία, την ΕΛΔΥΚ και την Εθνική Φρουρά στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Πηγή: ΚΥΠΕ




Με ευχές για απαλλαγή από την κατοχή και την πανδημία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης άκουσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, τα Κάλαντα από την Αστυνομία, την ΕΛΔΥΚ και την Εθνική Φρουρά, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων.

Ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρει ότι το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άκουσε τα κάλαντα από τη φιλαρμονική της Αστυνομίας και ευχήθηκε καλές γιορτές τόσο στα μέλη της Δύναμης όσο και σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό.

Στη συνέχεια άκουσε τα κάλαντα από την ΕΛΔΥΚ και απευθυνόμενος στα μέλη της Δύναμης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε «εύχομαι από τα βάθη της ψυχής μου Καλά Χριστούγεννα, ό,τι καλύτερο σε εσάς  στις οικογένειες σας. Θερμές ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη για τις υπηρεσίες που προσφέρετε, τις θυσίες που έχετε υποστεί για την ιδιαίτερη μου πατρίδα, την Κύπρο. Εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη νέα χρονιά, απαλλαγμένοι από την κατοχή, από τη μια που αφορά την Κύπρο μας και από την άλλη μακριά από την πανδημία».

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας άκουσε τα Κάλαντα από την ΣΜΕΦ. Απευθυνόμενος στους στρατιώτες είπε «εύχομαι ό,τι καλύτερο, Καλά Χριστούγεννα και ο νέος χρόνος να είναι μακριά από τα δεινά της πανδημίας, αλλά ιδιαίτερα μακριά από τα δεινά της κατοχής».

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν χορωδίες στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Χορωδίες από το Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, τη Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας Κύπρου, καθώς και οι φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛ.ΔΥ.Κ. έψαλαν τα κάλαντα στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι χορωδίες και φιλαρμονικές απέδωσαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα τραγούδια όπως επίσης και τα κυπριακά, τα ελληνικά, τα βυζαντινά και τα εκ Ποτύωρων του Πόντου κάλαντα, δημιουργώντας έτσι στο μέγαρο της Αρχιεπισκοπής Κύπρου μία ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα.

Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν χορωδίες στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Πηγή: ΚΥΠΕ

«Ο Χριστός γεννάται συνεχώς, όμως εμείς πολλές φορές δεν Τον αφήνουμε να γεννηθεί στην καρδιά μας, γι’ αυτό δεν έχουμε ειρήνη. Ας Τον αφήσουμε να ενεργήσει ελεύθερα μέσα μας, να μας αγιάσει, να μας καθαρίσει, να μας χαρίσει την πληρότητα» ήταν το μήνυμα με το οποίο υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος τις χορωδίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επαίνεσε τις οργανωμένες ομάδες για το έργο και την προσφορά τους και αναφέρθηκε στο σωτήριο και χαρμόσυνο μήνυμα της Ενανθρώπησης του Κυρίου. Ακολούθως, ευχήθηκε σε όλους ευλογημένα Χριστούγεννα, υγεία και ευτυχία στις οικογένειές τους καθώς επίσης ειρήνη και απελευθέρωση για την πολύπαθη πατρίδα μας.

Στο τέλος, μοιράστηκαν σε όλους εικόνες της Γεννήσεως του Κυρίου και χριστουγεννιάτικα εδέσματα, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Λειτουργία επιπρόσθετων κέντρων στην Κύπρο για εμβολιασμούς παιδιών 5 έως 11 ετών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: