Κύπελλο Ελλάδας: “Θύμα” έκπληξης ο Ολυμπιακός στη Λειβαδιά – Τριάρα ο Άρης στον ΟΦΗ [videos]

Photo Οι παίκτες του Λεβαδειακού πανηγυρίζουν την επίτευξη του πρώτου γκολ επί του Ολυμπιακού. Screenshot via glomex COSMOTE TV




“Θύμα” έκπληξης έπεσε ο Ολυμπιακός που αναγκάστηκε σε ήττα με 3-2 από τον Λεβαδειακό, για την πρώτη αναμέτρηση της φάσης των «16» του κυπέλλου Ελλάδος, που διεξήχθη στην έδρα των Βοιωτών.

Η ομάδα της Λειβαδιάς, που φέτος αγωνίζεται στη Super League 2, μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση, ξαφνιάζοντας τον Ολυμπιακό και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων.

Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς – που είχε προβεί σε αρκετές αλλαγές – προσπάθησαν να αντιδράσουν, μειώνοντας στο σκορ δύο φορές, ωστόσο οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου, άντεξαν στην πίεση των Πειραιωτών μέχρι τέλους.

Έτσι, κατάφεραν να κάνουν ένα μικρό βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, την οποία και θα διεκδικήσουν στις 21/12 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Λεβαδειακός (Νίκος Καραγεωργίου): Σαμάσα, Βλάχος (45′), Νίκας (74′), Παναγιώτου, Λιάγκας, Μεχία, Νίλι, Λινάρδος (52′), Τσάπρας, Βρακάς (59′), Πολλέτο (74′) Αλλαγές: Μουτίνιο (59′), Χάμοντ (45′), Δούμτσιος (52′), Τζημόπουλος (74′), Αλμπάνης (74′)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Κρίστινσον, Αποστολόπουλος (45′), Μάρκοβιτς, Σεμέντο, Ανδρούτσος, Βρουσάι (82′), Κούντε (45′), Μπα (45′), Ονιεκούρου, Σουρλής, Τικίνιο Αλλαγές: Λόπεζ (45′), Μπουχαλάκης (45′), Κίτσος (45′), Μαρίνος (82′)

Ο Άρης πήρε “κεφάλι” για την πρόκριση

Σε ένα συναρπαστικό ματς που διεξήχθη στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 3-1 και πλέον έχει τον «πρώτο λόγο» στην υπόθεση πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στην αναμέτρηση και έφτασαν γρήγορα στην επίτευξη του πρώτου τέρματος, συγκεκριμένα στο 16ο λεπτό της αναμέτρησης. Μετά από μια εκπληκτική συνεργασία των Γκάμα, Σάσα και Σούντγκρεν, οι Θεσσαλονικείς διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βούρου πάνω στον Καμαρά στο ύψος της μικρής περιοχής. Μετά από παρότρυνση του VAR, ο διαιτητής του αγώνα, Βασίλης Φωτιάς, καταλόγισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπρούνο Γκάμα.

Οι παίκτες του Άρη πανηγυρίζουν το γκολ που πέτυχε ο Μ. Ιτούρμπε (2Δ) για το 3-1, κατά τη διάρκεια του αγώνα ποδοσφαίρου Άρης – ΟΦΗ για την 1η φάση του γύρου των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, στο γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης στη Θεσσαλονίκη, Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ μέσω ΚΥΠΕ

Σε εκείνο το σημείο, οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και ανέβασαν την πίεσή τους, με αποτέλεσμα να κλέψουν αρκετές φορές τη μπάλα και να χάσουν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες. Στις καθυστερήσεις όμως του πρώτου μέρους, ο Άρης κατάφερε και πάλι με τη βοήθεια του VAR να κερδίσει πέναλτι, αυτή τη φορά με τον Μεγιάδο και ο Καμαρά βρήκε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Οι Κρητικοί ανέβασαν «στροφές» και στο 56ο λεπτό του αγώνα κατάφεραν να βρουν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ με τον Καστάνιος.

Παρά την προσπάθεια του ΟΦΗ να ισοφαρίσει το σκορ, οι κίτρινοι είχαν τη λύση με τον Ιτούρμπε. Ο 28χρονος μέσος με εκπληκτικό αριστερό σουτ εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον Βάτερμαν για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 στην αναμέτρηση, δίνοντας έτσι στην ομάδα του το προβάδισμα στην υπόθεση πρόκριση για τα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Νέο συμβόλαιο ετοιμάζεται να υπογράψει ο Γιουσέφ ελ Αραμπί με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: