Τα παιδιά του KIDOT συναντούν τον πρώτο κωφό επαγγελματία χορευτή της Ελλάδας [συγκλονιστικό βίντεο]

File PhotoΠέντε νέα επεισόδια, στα οποία τα παιδιά συναντούν πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες και μαθαίνουν περισσότερα τόσο για την τέχνη που εκπροσωπούν, όσο και για τα εμπόδια ή τις προκαταλήψεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους. Screenshot via YouTube video




Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Αναπηρίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου το KIDOT, σε συνεργασία με τη MIMA Creative Group, παρουσιάζει το “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition”.

Πέντε νέα επεισόδια, στα οποία τα παιδιά συναντούν πέντε ταλαντούχους καλλιτέχνες και μαθαίνουν περισσότερα τόσο για την τέχνη που εκπροσωπούν, όσο και για τα εμπόδια ή τις προκαταλήψεις που βιώνουν στην καθημερινότητά τους.
Μία ειδική σειρά επεισοδίων που θα προβληθεί όλο τον Δεκέμβριο με στόχο να εμπνεύσει τα παιδιά να αποδεχτούννα σεβαστούν και να αγκαλιάσουν τη μοναδικότητα ατόμων με και χωρίς αναπηρία αλλά και να υμνήσει τη διαφορετικότητα κάθε ανθρώπου.

Κάθε Τετάρτη, θα προβάλλεται ένα νέο επεισόδιο, καθώς και υλικό από τα γυρίσματα εδώ αλλά και στο κανάλι της ομάδας στο YouTube!

Στο πρώτο επεισόδιο του “KIDOT meets the world | Inclusive Art Edition” τα παιδιά συναντούν τον πρώτο κωφό επαγγελματία χορευτή της Ελλάδας Παναγιώτη Παράσχου. Ο Παναγιώτης είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών όπως: Πώς κατάλαβε ότι του αρέσει ο χορός; Πώς μπορεί να ολοκληρώσει μια ομαδική χορογραφία, αφού δεν ακούει τη μουσική; Τι είναι για εκείνον ο χορός;
Τα παιδιά μέσα από αυθόρμητες και ειλικρινείς απορίες μαθαίνουν περισσότερα για την ιστορία του, ανακαλύπτουν την έννοια της προσβασιμότητας και φυσικά αυτοσχεδιάζουν μαζί του δημιουργώντας τις πιο δυνατές χορογραφίες!
Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ταινίες πρώτης προβολής και για σινεφίλ: Νοσταλγία, παραμύθι και το σύμπαν του Γουές Άντερσον (trailers)

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: