Κακοκαιρία: Νεκρή 55χρονη που παρασύρθηκε από xείμαρρο στην Πιερία – Απεγκλωβίζουν κόσμο με βάρκες στα χωριά της Λαμίας [video]

File Photo: Διασώστες απεγκλωβίζουν κατοίκους με βάρκα σε περιοχή της Λαμίας που είχε πλημμυρίσει από τα νερά του Σπερχειού. AΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΜΙΩΤΗΣ




Ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοισημειώνονταν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Κυριακής στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, με τις πλημμύρες να προκαλούν τεράστιες καταστροφές και τον θάνατο μιας 55χρονης στην Πιερία.

Σε πολλές περιπτώσεις επιστρατεύτηκαν βάρκες για τον απεγκλωβισμό κατοίκων όπως στην περιοχή Κόμμα του δήμου Λαμιέων.

Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της μία 55χρονη στην Πιερία που με το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε μέσα σε ρέμα, από τα ορμητικά νερά που προκάλεσε η νεροποντή.

Περίπου στις 8:00 σήμερα το πρωί κλιμάκια της Πυροσβεστικής εντόπισαν το όχημά της στην περιοχή Σκοτίνα Πιερίας, στον ποταμό Ζηλιάνα.

Σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου βρέθηκε και το άψυχο σώμα της γυναίκας και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Την ίδια στην Αιτωλοακαρνανία μετέβησαν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία και να συναντηθουν με φορείς για την αποτίμηση της κατάστασης.

«Φούσκωσε» ο Σπερχειός

Μεγάλα προβλήματα δημιούργησε ο ποταμός Σπερχειός μετά την υπερχείλισή του, κατά τη διάρκεια της νύχτας και πολλοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στην περιοχή Κόμμα του δήμου Λαμιέων.

Σε αρκετές περιπτώσεις το νερό ξεπέρασέ το ένα μέτρο και χρειάστηκε η επέμβαση της έβδομης 7ης ΕΜΑΚ από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία με βάρκες απομάκρυνε τον κόσμο από την περιοχή.

Οπως γράφει το Lamianow μέχρι λίγο πριν τις 10 το πρωί της Κυριακής είχαν απεγκλωβιστεί 15 άτομα.

Καθίζηση στη γέφυρα του Ευήνου – Μέσω Ιονίας οδού η κυκλοφορία

Το πρώτο φως της ημέρας αποκαλύπτει το μέγεθος της ζημιάς που προκλήθηκε στη γέφυρα του Ευηνου στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Από βράδυ του Σαββάτου έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία στη γέφυρα, αφού υπάρχει καθίζηση στο οδόστρωμά της.

Στις περιοχές του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, όπως γράφει το MessolonghiNews εντοπίστηκαν τα σοβαρότερα προβλήματα από την δυνατή βροχόπτωση.

Στο Μεσολόγγι, σύμφωνα με τον δήμαρχο Κωνστασταντίνο Λύρο, η κατάσταση παραμένει οριακή καθώς εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος από ενδεχόμενη υπερχείλιση του ρέματος της Αγριλιάς.

Στη Ναύπακτο, η Πυροσβεστική δέχτηκε 65 περίπου κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, ενώ απομακρύνθηκαν και 15 άτομα προληπτικά από τις οικίες τους.

Στο μεταξύ, στην Αιτωλοακαρνανία μεταβαίνουν ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου για να κάνουν αυτοψία στις περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία και να αποτιμήσουν την κατάσταση, σε συναντήσεις με τοπικούς φορείς.

Στη Θεσσαλονίκη

Στον απεγκλωβισμό τριών νεαρών ατόμων, από ρέμα στην περιοχή Λαγκαδίκια στη Θεσσαλονίκη, προχώρησε το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το ΙΧ στο οποίο επέβαιναν δύο άντρες και η μία γυναίκα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρασύρθηκε από τα νερά που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης.

Για τον απεγκλωβισμό τους επιχείρησαν 10 άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 5 οχήματα.

Στα Τρίκαλα

Με 22 μηχανήματα η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις πολλές καταπτώσεις βράχων που σημειώνονται στον ορεινό όγκο μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, η στάθμη των νερών στους ποταμούς υποχωρεί, ενώ σε ολόκληρη την Π.Ε. Τρικάλων δεν υπάρχει πλημμυρισμένος οικισμός. «Δώσαμε μάχη όλη τη νύχτα και πιστεύω πως τα καταφέραμε, σημειώνει ο κ. Μιχαλάκης, αναφερόμενος κυρίως στο γεγονός πως δεν πλημμύρισε ο Πηνειός ποταμός αν και συγκέντρωσε μεγάλες ποσότητες νερών.

Από τη Δευτέρα μειώνεται στο τρίμηνο η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης: Η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: