Grecia Salentina: Συνάντηση ΠτΔ με τον πρόεδρος Ελληνόφωνων χωριών της Νότιας Ιταλίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συνομιλεί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνοφώνων Δήμων Grecia Salentina Roberto Casaluci, κατά τη συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο, Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ελληνόφωνων Δήμων Grecia Salentina της Απουλίας στη Νότια Ιταλία, Ρομπέρτο Καζαλούτσι (Roberto Casaluci).

  • Ο κ. Καζαλούτσι την ενημέρωσε για τις δράσεις των εννέα ελληνόφωνων χωριών της Ένωσης.

    Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες διάσωσης και διάδοσης του γλωσσικού ιδιώματος «grico», που ομιλείται, γράφεται και διδάσκεται στα σχολεία της περιοχής.

Μάλιστα, ο κ. Καζαλούτσι προσκάλεσε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί τα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας την προσεχή άνοιξη, με την ευκαιρία του εορτασμού της 20ής επετείου από την ίδρυση της Ένωσης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχάρη τον κ. Καζαλούτσι για τις προσπάθειες αναβίωσης του γλωσσικού ιδιώματος, το οποίο συνδέει τον ιταλικό και τον ελληνικό λαό, και αποδέχθηκε την πρόσκληση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Στην Αλεξανδρούπολη ο Δένδιας: Συνάντηση με Μητροπολίτες και Τοποτηρητές Μουφτήδες Θράκης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: