Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η συζήτηση στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ για τις παρανομίες της Τουρκίας στα Βαρώσια και τα νέα περιοριστικά μέτρα για αναχαίτιση της πανδημίας, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν την Τρίτη στα πρωτοσέλιδά τους οι εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Από τον Άννα στον Καϊάφα» γράφει ότι το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων αντί να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας για τις παρανομίες στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και στα Βαρώσια παρέπεμψε το θέμα στην COREPER για να συζητήσει το νομικό πλαίσιο για ενδεχόμενα στοχευμένα μέτρα για Βαρώσια.

Αλλού αναφέρεται στα εννέα νέα μέτρα για αναχαίτισης της πανδημίας και γράφει ότι σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής θα γίνει το ξεκαθάρισμα για προσλήψεις στην Αστυνομία.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Φιλοξενία του σκουπιδοτενεκέ για μετανάστες στο Πουρνάρα» γράφει πως συνθήκες στρατοπέδου συγκέντρωσης και προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας επικρατούν στο Πουρνάρα και ότι οι καθημερινές ελλείψεις των κρατικών υποδομών κάνουν τη ζωή ανυπόφορη για τους 2.500 ανθρώπους που ζουν στοιβαγμένοι σε ετοιμόρροπες σκηνές και καταλύματα.

Αλλού γράφει ότι ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ με κοινή τροπολογία στον προϋπολογισμό 2022, ζητούν τη δέσμευση κονδυλίων ύψους 1,5 εκ. ευρώ που αφορούν μισθούς συμβούλων σε προεδρικό και υπουργικά γραφεία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι από αύριο σε lockdown θα τεθούν οι ανεμβολίαστοι.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Η μετάλλαξη αλλάζει τα μέτρα» αναφέρεται στα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο και γράφει ότι οι νέοι περιορισμοί εστιάζουν στους ανεμβολίαστους και στην πίεση στους εμβολιασμένους για τρίτη δόση.

Αλλού γράφει ότι εικόνες αθλιότητας και ανθρώπινα δράματα συγκλόνισαν βουλευτές και δημοσιογράφους που επισκέφθηκαν χθες το Κέντρο «Πουρνάρα». Σε άλλο θέμα γράφει ότι ποινή φυλάκισης 10 χρόνων επιβλήθηκε σε 45χρονο για κοντραμπάντο κοκαΐνης.

Η «Χαραυγή» αναφέρεται στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μόλις στο 5% του ΑΕΠ ξοδεύει η Κυβέρνηση για την υγεία μας» και αναφέρεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ για λιγότερες δαπάνες υγείας από μέρους της Κύπρου σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ. Αλλού αναφέρεται σε αναπομπή του νόμου για μείωση του ΦΠΑ που ψήφισε η Βουλή. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι «φρούδες» αποδείχτηκαν πάλι οι ελπίδες για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Νέοι κανόνες για τα κρούσματα της Όμικρον» αναφέρεται στα νέα μέτρα που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο την Δευτέρα σε σχέση με τον αυτοπεριορισμό των κρουσμάτων Όμικρον και των επαφών τους.

Αλλού αναφέρεται στην επίσκεψη των μελών της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής στο «Πουρνάρα» και γράφει ότι οι βουλευτές έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τις σοκαριστικές συνθήκες διαβίωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα Λεύκαρα βρίσκονται στα κορυφαία τουριστικά χωριά παγκοσμίως.

Mε πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

ΕΕ: “Η COREPER θα εξετάσει την επιβολή κυρώσεων για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στα Βαρώσια”

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: