Επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τρίτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Κύρια θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας στις κυπριακές εφημερίδες είναι η εκτόξευση των κρουσμάτων κορωναϊού στην Κύπρο χθες, φθάνοντας σχεδόν τις 2.000 και τα μέτρα που αναμένεται να αποφασιστούν για αντιμετώπιση της κατάστασης.

Προβάλλονται επίσης οι διεργασίες των κομμάτων για τις προεδρικές εκλογές του 2023 καθώς και οι αντιδράσεις στην απόφαση των τραπεζών να αυξήσουν τα τέλη στις υπηρεσίες τους.

Με κύριο τίτλο «Κορωνοϊός χωρίς έλεγχο», η «Αλήθεια» αναφέρεται στο αρνητικό ρεκόρ 1.925 περιστατικών COVID-19 και δύο θανάτων χθες κάτι που δείχνει ότι προελαύνει ο κορωναϊός λόγω και της Ομικρον αλλά και του χειμώνα.

Γράφει επίσης ότι τα κόμματα άρχισαν το πάρε δώσε για τις προεδρικές εκλογές του 2023 και μέχρι την Άνοιξη θα ολοκληρωθεί η λίστα των υποψηφίων και θα διαμορφωθούν οι πιθανές συνεργασίες μαζί με τον μακρύ προεκλογικό. Γράφει αλλού ότι στις 7 Ιανουαρίου ξεκινά η ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας.

Ο «Πολίτης» προβάλλει το κύριο θέμα του με τίτλο «Ετσι βάλαμε τέλος στα βασανιστήρια» και αναφέρεται σε συνέντευξη της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών Αννας Αριστοτέλους. Προβάλλει επίσης την έκρηξη μολύνσεων με ρεκόρ τα 1.925, αριθμός ο οποίος τρομάζει, αναφέρει.

Αλλού αναφέρει ότι στις 13 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η συνέχιση της συζήτησης για την τοπική αυτοδιοίκηση ενώ στο μεσοδιάστημα τα κόμματα θα έχουν διαβουλεύσεις και για πολιτική συζήτηση για να γεφυρωθούν οι διαφορές.

“O Φιλελεύθερος» κάτω από τον τίτλο «Μποναμάς τα αυστηρά μέτρα» γράφει ότι επεξεργάζονται σενάρια στο Υπουργείο Υγείας και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιβολή αυστηρών μέτρων και περιορισμών μετά την Πρωτοχρονιά. Ωστόσο τονίζει ότι σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση επιθυμεί να φθάσει σε νέο λόκταουν.

Αλλού προβάλλει τα παιδικά χαμόγελα στη σκιά της Ομικρον και των μέτρων μέσα από φωτογραφικό υλικό από την Κάτια Χριστοδούλου του ΚΥΠΕ στην Παραμυθούπολη. Προβάλλει επίσης ότι το ΑΚΕΛ στοχεύει μέχρι την Άνοιξη να επιλέξει τον υποψήφιό του για τις προεδρικές εκλογές.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Υπερχρεώσεις από τράπεζες με κυβερνητικές εγγυήσεις» γράφει ότι είναι διπλάσιο το κόστος δανεισμού από τον μέσο όρο της ευρωζώνης ενώ ανέρχονται νέες αυξήσεις σε τέλη. Α

λλού αναφέρει ότι μουδιασμένη είναι η κίνηση στην αγορά λόγω της παρατεταμένης κρίσης του κορωναϊού και της συνεπακόλουθης αβεβαιότητας που επικρατεί. Αλλού αναφέρει ότι βροχή είναι οι ακυρώσεις κρατήσεων σε κέντρα αναψυχής λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Δεν δικαιολογείται ένα νέο lockdown στην Κύπρο, δηλώνει ο Δρ. Καραγιάννης: Όχι και στη χαλάρωση των μέτρων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: