Δεν δικαιολογείται ένα νέο lockdown στην Κύπρο, δηλώνει ο Δρ. Καραγιάννης: Όχι και στη χαλάρωση των μέτρων

Ο Καθηγητής Μικροβιολογίας/Μοριακής Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Πέτρος Καραγιάννης. Photo via OMEGA TV




Αυτή τη στιγμή δεν δικαιολογείται να τεθεί σε ισχύ νέο lockdown στην Κύπρο, σύμφωνα με το μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρο Καραγιάννη.

Όπως εξήγησε στο philenews και στην Ραφαέλα Δημητριάδη, ο λόγος είναι πως αν και τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας είναι αρκετά ψηλά, οι νοσηλείες παραμένουν σε σταθερό επίπεδο.

Παράλληλα ο Δρ Καραγιάννης επισήμανε πως, αυτό που θα καθορίσει την αυστηροποίηση των μέτρων είναι η πίεση που δέχονται τα δημόσια νοσηλευτήρια εξαιτίας του κορωνοϊού.

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός πως παρά τα αυξημένα κρούσματα της Covid-19 το σύστημα υγείας δεν δέχεται πιέσεις, ο Δρ Καραγιάννης δήλωσε πως το θετικό με την παραλλαγή Όμικρον είναι το γεγονός ότι παρόλο που είναι πάρα πολύ μεταδοτική τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν πως δεν είναι νοσογόνος παραλλαγή. Εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα πως δεν θα προκληθεί εκτόξευση κρουσμάτων εξαιτίας της Όμικρον.

Όσον αφορά τα μέτρα, τόνισε πως είναι αδύνατον αυτή τη στιγμή να υπάρξει οποιαδήποτε χαλάρωση. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος καθώς βλέπουμε πως το εμβόλιο μειώνει κατά πολύ την πιθανότητα για νοσηλεία αλλά και το θάνατο. Δυστυχώς το 80% των ασθενών στα νοσηλευτήρια είναι ανεμβολίαστοι», δήλωσε.

Καταλήγοντας ο Δρ Καραγιάννης εξέφρασε την αισιοδοξία του για το ποσοστό των πολιτών, οι οποίοι έλαβαν την τρίτη δόση εμβολίου.

Φουντώνει η πανδημία στην Κύπρο: Αρνητικό ρεκόρ 1.925 κρουσμάτων και 2 θάνατοι τη Δευτέρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: