Το καθημερινό κρύο ανέκδοτο Τσαβούσογλου: «Η κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου είναι πλέον συζητήσιμη» [video]

FILE PHOTO: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. EPA, ZSOLT SZIGETVARY HUNGARY OUT




Πέραν των ορίων κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου κινούνται οι νέες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επανέρχεται με αδιανόητο τρόπο στο θέμα της κυριαρχίας ελληνικών νησιών του Αιγαίου εξαιτίας της παρουσίας στρατού.

«Η κυριαρχία σε νησιά του Αιγαίου είναι πλέον συζητήσιμη» παραληρεί ο Τούρκος ΥΠΕΞ, «επειδή η Ελλάδα τα έχει οχυρώσει».

«Δεν αφήσαμε κενά ούτε στη διπλωματία ούτε στο πεδίο σε σημαντικά ζητήματα, όπως στο ζήτημα της αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου. Με επιστολή που στείλαμε στον ΟΗΕ, καταγράψαμε πως σε κάθε περίπτωση παραβίασης του καθεστώτος αποστρατικοποίησης των νησιών του Αιγαίου, τότε τονίσαμε πως είναι συζητήσιμη και η κυριαρχία τους» δήλωσε.

Στα νησιά αυτά περιλαμβάνει και το Καστελόριζο, στο οποίο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ απείλησε ότι θα φτάσει κολυμπώντας.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μάλιστα έφτασε και στο σημείο να κατηγορήσει τη χώρα μας ότι επιδιώκει να δημιουργήσει τεχνητή ένταση στο Αιγαίο, εξαπολύοντας ευθείες βολές στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Παράνομες και ανυπόστατες χαρακτηρίζει τις τουρκικές αιτιάσεις η Αθήνα, που υπενθυμίζει ότι η Τουρκία είναι εκείνη η οποία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Πληροφορίες από OPEN

Διπλωματικές πηγές: «Η Τουρκία που απειλεί με πόλεμο, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κατηγορεί την Ελλάδα για ένταση»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: