Μπάιντεν και Πούτιν ολοκλήρωσαν την τηλεφωνική τους επικοινωνία με επίκεντρο την Ουκρανία: Δεύτερη σε ένα μήνα

File photo: Από τη συνάντηση των δύο ηγετών τον περασμένο Ιούνιο στη Γενεύη EPA/DENIS BALIBOUSE / POOL μέσω ΚΥΠΕ




ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Με φόντο την κλιμακούμενη ένταση γύρω από το θέμα της Ουκρανίας, οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας, Τζο Μπάιντεν και Βλαντίμιρ Πούτιν, ξεκίνησαν την δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία τους αυτόν τον μήνα.

«Η τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου Μπάιντεν με τον πρόεδρο Πούτιν άρχισε στις 15.35 (τοπική ώρα, 22.35 ώρα Ελλάδας), ανέφερε ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Ο ίδιος εκπρόσωπος δήλωσε ότι η συνομιλία ολοκληρώθηκε στις 16.25 (τοπική ώρα -23.25 μ.μ. ώρα Ελλάδος).

Ουσιαστικά πενήντα λεπτά ήταν η διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν απόψε οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Το τηλεφώνημα αυτό, έγινε κατόπιν αιτήματος του Ρώσου προέδρου. Τόσο ο Λευκός Οίκος όσο και το Κρεμλίνο αναμένεται να κάνουν σύντομα ανακοινώσεις για τα όσα συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Μετά τη συνάντηση, η εκπρόσωπος Τζένιφερ Ψάκι δήλωσε:

Ο πρόεδρος Τζόζεφ Μπάιντεν, μίλησε σήμερα με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν προέτρεψε τη Ρωσία να αποκλιμακώσει τις εντάσεις με την Ουκρανία. Κατέστησε σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι τους θα απαντήσουν αποφασιστικά εάν η Ρωσία εισβάλει περαιτέρω στην Ουκρανία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν εξέφρασε επίσης την υποστήριξή του στη διπλωματία, ξεκινώντας στις αρχές του επόμενου έτους με τον διμερή Στρατηγικό Διάλογο για τη Σταθερότητα, στο ΝΑΤΟ μέσω του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας και στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε ότι ουσιαστική πρόοδος σε αυτούς τους διαλόγους μπορεί να σημειωθεί μόνο σε ένα περιβάλλον αποκλιμάκωσης και όχι κλιμάκωσης.

Με πληροφορίες AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Πράσινο φως στο Ισραήλ στην τέταρτη δόση του εμβολίου, για τους ανοσοκατεσταλμένους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: