Ας κάνουν ό,τι θέλουν, λέει ο Ερντογάν: Άκυρες για μας οι αποφάσεις Συμβουλίου Ευρώπης για Καβαλά και Ντεμιρτάς

O Ερντογάν προέβη στις δηλώσεις αυτές επιστρέφοντας από το Κατάρ. EPA/TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE / HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Στα παλαιότερα των υποδημάτων του… γράφει ο Ερντογάν τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και το λέει όσο πιο ανοιχτά γίνεται.

Εν πτήσει, επιστρέφοντας σήμερα από το Κατάρ, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και είπε πως η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει τις καταδικαστικές για την Τουρκία αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα και τον ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος ΗDP, Σελαχατίν Ντεμιρτάς.

Μάλιστα, για να το καταστήσει σαφές τί εννοεί και δείχνοντας ότι αδιαφορεί ακόμη και για το ενδεχόμενο εκδίωξης της Τουρκίας από το Συμβούλιο,  είπε: “Ας κάνουν ό,τι νομίζουν”.

  • Οσον αφορά την οικονομική κρίση ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι θα περάσει, ακουμπώντας την Τουρκία ελαφρώς….! ενώ επανέλαβε τα γνωστά, ότι δηλαδή,  κάνει έρευνα για το ποιος βρίσκεται πίσω από τις συναλλαγματικές επιθέσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος πρόσθεσε μάλιστα πως η Τουρκία δεν έχει σοβαρό πρόβλημα αποθεματικών και πως το ποσό των αποθεματικών αυτή τη στιγμή είναι 124 δις δολάρια.

Για την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τον επιχειρηματία Οσμάν Καβάλα και τον πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε “δεν αναγνωρίζουμε τις αποφάσεις που έλαβε με τον Καβάλα, με τον Ντεμιρτάς,. Είναι τόσο απλό. Για εμάς, είναι άκυρες. Πόσες φορές το έχουμε εξηγήσει. Είτε το αντιλαμβάνονται είτε όχι. Είναι μια απόφαση που έλαβε η Δικαιοσύνη μας και μας ξεπερνά. Ας κάνουν ό,τι νομίζουν”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΓΚ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Ο Μακρόν αποχαιρετά την Μέρκελ και υποδέχεται τον Σολτς: Ραντεβού μεθαύριο στο Παρίσι

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: