Αρχισύμβουλος του Ερντογάν μιλά για τον «Εθνικό Όρκο»: Απειλεί με πόλεμο από Θεσσαλονίκη έως Μοσούλη και Χαλέπι

File photo: Ο εθνικός όρκος του 1920 που συντάχθηκε από τους Τούρκους εθνικιστές περιλαμβάνει «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης». Photo via Twitter@MehmetEfe_Caman




Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη… θα μπορούσε κανείς να σχολιάσει διαβάζοντας όσα γράφει ο αρχισύμβουλος του Ερντογάν, αν αυτά δεν ήταν ταυτοχρόνως εξαιρετικά αμετροεπή και επικίνδυνα.

Είναι προφανές ότι ο γνωστός Γιγίτ Μπουλούτ, εκ των εκλεκτών επικεφαλής συμβούλων του Ερντογάν και μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου Οικονομικής πολιτικής, επιχειρεί δια της γνωστής λαϊκιστικής και ακραίας εθνικιστικής προπαγάνδας να αποπροσανατολίσει από το σκηνικό κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας που φουντώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια.

Αισθανόμενοι την υποχρέωση να υπερασπιστούν την καταστροφική οικονομική πολιτική που διατάζει ο “νεοσουλτάνος” οι αυλικοί του οδηγούνται σε ακραία επικίνδυνο λαϊκισμό κάνοντας ασυλλόγιστα χρήση ακόμη και πολεμικής ρητορικής και φτάνοντας στο σημείο, όπως ο πολύς Μπουλούτ, να απειλεί ακόμη και με κατάληψη της Θεσσαλονίκης!…

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο αρχισύμβουλος του Ερντογάν αναφέρει:

  • «Αν η παγκόσμια αυτοκρατορική δομή συνεχίσει να επιτίθεται σε κάθε πεδίο στο μεγάλο τουρκικό έθνος, τότε το μεγάλο τουρκικό έθνος θα επιστρέψει στα σύνορα του Εθνικού Ορκου».

Σημειώνεται ότι ο τουρκικός εθνικός όρκος είναι η διακήρυξη έξι σημείων του 1920 την οποία εκπόνησαν οι Τούρκοι εθνικιστές και η οποία τοποθετεί τα σύνορα της μελλοντικής Τουρκικής Δημοκρατίας, στα όρια της ηττημένης κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα οποία συμπεριλαμβάνουν, «τις περιοχές του Κιρκούκ, της Θεσσαλονίκης, του Χαλεπίου και της Μοσούλης».

Στην προκλητικά επικίνδυνη ανάρτηση του Μπουλούτ απάντησε ο γνωστός εξόριστος Τούρκος διανοούμενος και αντιφρονών Μεχμέτ Εφέ Τσαμάν κάνοντας λόγο για παγκόσμια απειλή και παραθέτοντας την αρχική ανάρτηση του προεδρικού συμβούλο:

«Ο επικεφαλής σύμβουλος του Ερντογάν κ. Μπουλούτ απειλεί τον κόσμο με επέκταση σχετικά με τη συνεχιζόμενη υποτίμηση της λίρας» σημειώνει ο κ. Τσαμάν, παραθέτοντας και τη δήλωση Μπουλούτ:

Ο Ερντογάν δεν αφήνει την καρέκλα: Αποκλείει την προκήρυξη εκλογών και “τάζει” στήριξη της απασχόλησης και εξαγωγές

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: