Αρχή εξελίξεων στο ποδόσφαιρο: «Σύντομα δημόσια οι διάλογοι διαιτητή με VAR», λέει Ιταλός αρχιδιαιτητής

File photo Διαιτητής. εξετάζει replay στο βίντεο από τον βοηθό VAR. EPA/FRIEDEMANN VOGEL CONDITIONS μέσω ΚΥΠΕ




Μια σημαντική εξέλιξη για το ποδόσφαιρο προανήγγειλε ο επικεφαλής διαιτησίας σε Σέριε A και B, Τζιανλούκα Ρόκι, μιλώντας στη Gazzetta dello Sport.

«Οι διάλογοι μεταξύ του VAR και του διαιτητή θα λαμβάνουν χώρα σύντομα δημόσια», είπε ο Ρόκι, θέτοντας βάσεις για μια αλλαγή που θα επηρεάσει τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις στα παιχνίδια.

Το πρώτο βήμα έγινε χθες (15/12), με αφορμή τον αγώνα Βερόνα – Έμπολι, όπου ομάδα δημοσιογράφων μπόρεσε να ακούσει τις συνομιλίες μεταξύ Ντιονίζι (διαιτητής) και Ιράτι (VAR).

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε για τους διαιτητές μια διαφορετική εικόνα, γιατί μερικές φορές αμφισβητούνται για πτυχές που μας θυμώνουν. Θα προσπαθήσουμε στο μέλλον να ακουστούν δημόσια οι διάλογοί μας, γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε. Προσπαθούμε να προετοιμάσουμε τους διαιτητές ώστε να έχουν μια “αναλώσιμη” επικοινωνία, συγχωρέστε τον όρο», συνέχισε ο Ρόκι.

«Είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς ανταποκρίνονται οι νέοι που απασχολούμε, θέλω να ευχαριστήσω τους διεθνείς που μας βοηθούν, μερικές φορές κάνοντας ένα βήμα πίσω για να διαιτητεύσουν πολύ νέοι.

Ωστόσο, υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει, είμαστε στην αρχή της πορείας, οπότε ας πούμε ότι είμαστε συγκρατημένα ικανοποιημένοι από αυτή την πρώτη φάση του πρωταθλήματος», καταλήγει μιλώντας για τη σημερινή κατάσταση στην ιταλική διαιτησία.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

Κιλιάν Μπαπέ στο «Paris Match»: Ο άνθρωπος είναι σημαντικότερος από το χρήμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: