“Από τον πανικό πήγαμε στην υπεραισιοδοξία, αυτό είναι λάθος” δηλώνει ο καθηγητής Μόσιαλος για τους χειρισμούς έναντι της Όμικρον

File photo Ο εμβολιασμός μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μακροχρόνιων επιπτώσεων της νόσου του κορονοϊού (longCOVID), σύμφωνα με αποτελέσματα μελετών που παρουσιάζει o Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής οικονομικών της υγείας του LSE via google




«Η Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία», τόνισε ο καθηγητής της Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος εκτίμησε ότι αυτή τη στιγμή το 10-20% των κρουσμάτων στη χώρα μας είναι με το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, σημειώνοντας ότι είναι θέμα εβδομάδων να επικρατήσει.

«Από τον πανικό πήγαμε στην υπεραισιοδοξία, αυτό είναι λάθος», τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εκτίμησε ότι «το 5ο κύμα θα είναι δριμύ», επισημαίνοντας ότι «πολλές θα είναι οι δυσλειτουργίες», που θα προκύψουν. ακόμα κι αν είναι πιο ήπια η δομή του νέου στελέχους.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε την λήψη πιο δύσκολων μέτρων μέσα στον Ιανουάριο, όπως για παράδειγμα τοπικό lockdown. «Δεν είμαστε εκεί» ακόμα, είπε, σημειώνοντας εμφατικά ότι «πρέπει να επικρατήσει ο ορθολογισμός, όχι ο πανικός». «Αν κάνουμε αυτά που πρέπει, θα μπορέσουμε να ανακόψουμε το κύμα της πανδημίας», πρόσθεσε, έχοντας ωστόσο εκτιμήσει ότι «θα κολλήσουν εκατομμύρια συμπατριώτες μας την Όμικρον». Τόνισε δε ότι στο ενδεχόμενο που «κολλήσει το 10% των υγειονομικών, θα υπάρχουν δυσλειτουργίες».

«Δεν είχαμε την ένταση του πανδημικού κύματος που αναμένουμε τώρα με την Όμικρον, δηλαδή να κολλήσουν πάρα πολύ» επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει επεξεργαστούν τα δεδομένα που θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες και «με βάση το πώς θα εξελιχθεί η ένταση της πανδημίας το χρονικό διάστημα της λήψης των μέτρων θα πρέπει να αποφασιστεί».

«Αν δούμε ότι έχουμε ηπιότερη εκδοχή, τις επόμενες ημέρες σε σχέση με τον αριθμό των κρουσμάτων και μη μεγάλη επιβάρυνση στο σύστημα υγείας προφανώς το χρονοδιάγραμμα αλλάζει», σχολίασε.

Με πληροφορίες από Kathimerini.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Μείωση νεκρών στους 58 από κορωναϊό, αλλά 617 διασωληνωμένοι, 6.590 τα κρούσματα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: