Αναβλήθηκε το Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 7 παίκτες θετικοί στον κορωναϊό

File photo Οι παίκτες του Ολυμπιακού συγκεντρώνονται, πριν από την έναρξη του αγώνα Ολυμπιακός- Προμηθέας Πάτρας για την 3η αγωνιστική της Basket League στο ΣΕΦ στον Πειραιά την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ μέσω ΚΥΠΕ




Αλλεπάλληλα είναι τα κρούσματα κορωναϊού στον μπασκετικό Ολυμπιακό, καθώς η ερυθρόλευκη ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι ακόμη 3 παίκτες βρέθηκαν θετικοί. Αυτό σημαίνει ότι συνολικά ο Ολυμπιακός μετρά 7 κρούσματα και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό του Έισι η ομάδα έχει μείνει με 7 παίκτες.

Αποτέλεσμα αυτής της κακοδαιμονίας είναι το αυριανό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ να αναβληθεί, όπως ανακοίνωσε και η EuroLeague, αφού η ομάδα του Πειραιά δεν έχει τον ελάχιστο αριθμό των 8 παικτών που απαιτούνται βάσει κανονισμών.

“Ο αγώνας Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ για την 18η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague που ήταν αρχικώς προγραμματισμένος για την Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου, αναβλήθηκε. Ο Ολυμπιακός αιτήθηκε την αναβολή επειδή διάφορα μέλη της ομάδας διαγνώστηκαν θετικά στον κορωναϊό, με αποτέλεσμα να μην συμπληρώνει τον ελάχιστο αριθμό των 8 παικτών που χρειάζονται βάσει κανονισμών για να αγωνιστεί.

Ακολουθώντας τους κανονισμούς για τον κορωναϊό που έχουν πάρει την έγκριση από την επιτροπή των μετόχων, κάθε παιχνίδι μπορεί να επαναπρογραμματιστεί μέχρι τρεις φορές, αν υπάρχουν διαθέσιμες ημερομηνίες. Η EuroLeague Basketball θα συνεργαστεί και με τις δύο ομάδες δίνοντάς τους τις καλύτερες επιλογές για τον επαναπρογραμματισμό των αγώνων. Οι εναλλακτικές ημερομηνίες θα ανακοινωθούν στην πλατφόρμα της EuroLeague Basketball όταν επιβεβαιωθούν”.

Αυτή είναι η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για τα νέα κρούσματα:

“Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει πως σήμερα (28/12) βρέθηκαν άλλα τρία μέλη της ομάδας θετικά στον Covid 19.

Ο συνολικός αριθμός ανέρχεται μέχρι στιγμής στα οκτώ κρούσματα (επτά παίκτες και ένα μέλος του σταφ).

Όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν απομονωθεί και ακολουθούν τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας θα υποβληθούν σε νέους έλεγχους”.

Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Ιωνικό για την 12η αγωνιστική της Basket League, όπως αναφέρει το επίσημο σάιτ του Ολυμπιακού:

“Λόγω Covid-19 η διοργανώτρια αρχή του Ελληνικού Πρωταθλήματος προχώρησε στην αναβολή της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Ιωνικός, που είχε οριστεί για τις 02/01/22.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής: «Σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Stoiximan Basket League, εγκεκριμένο από τον ΕΟΔΥ και την ΓΓΑ, αναβάλλεται η αναμέτρηση της 12ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου Ολυμπιακός-Ιωνικός Νικαίας, που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 2 Ιανουαρίου, μετά τα κρούσματα που διαγνώστηκαν σε μέλη της ομάδας της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της συνάντησης θα ανακοινωθεί από τον ΕΣΑΚΕ»”.

Πληροφορίες από ΕΡΤ / olympiacosbc.gr

Τα νέα μέτρα «ένωσαν» το ΠΟΚ: Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΑΕΚ κατά κυβέρνησης για τους περιορισμούς στα γήπεδα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: