Ακυρώθηκε λόγω πανδημίας η ITB Berlin: Η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εμπορική έκθεση στον κόσμο

File Photo Στιγμιότυπο από παλαιότερη έκθεση EPA/SOEREN STACHE




Η μετάλλαξη Omikron ανατρέπει την αισιοδοξία των διοργανωτών του ITB.

Τώρα, η μεγαλύτερη ταξιδιωτική εμπορική έκθεση στον κόσμο, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Μαρτίου 2022, αναγκάστηκε να ακυρωθεί.

Η ταξιδιωτική έκθεση του Αμβούργου ακυρώθηκε επίσης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “Λόγω της αυξανόμενης εξάπλωσης του νέου κορωναϊού COVID-19, το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, αποφάσισαν να ακυρώσουν την ITB Berlin.

Η αρμόδια υγειονομική αρχή του Charlottenburg-Wilmersdorf του Βερολίνου, αύξησε τις απαιτήσεις για την πραγματοποίηση της έκθεσης σήμερα νωρίς το απόγευμα (18:27).

Μεταξύ άλλων, η αρχή απαιτούσε ότι κάθε συμμετέχων στην εμπορική έκθεση θα έπρεπε να αποδείξει, ότι δεν προέρχεται από τις περιοχές υψηλού κινδύνου ή ότι δεν έχει έρθει σε επαφή με ένα άτομο από τις περιοχές κινδύνου.

Η διοργανώτρια εταιρία Messe Berlin δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει όλες αυτές τις απαιτήσεις”.

Ο κ. Christian Göke, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin GmbH, δήλωσε:

“Με περισσότερους από 10.000 εκθέτες από 180 χώρες που συμμετέχουν, η ITB Berlin έχει εξαιρετική σημασία για την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία και έχουμε την ευθύνη για την υγεία και την ασφάλεια των επισκεπτών, και των εργαζόμενων. Με βαριά καρδιά ανακοινώνουμε την ακύρωση της ITB Berlin, που έχει πλέον καταστεί αναγκαίο».

Ο πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της Messe Berlin Wolf-Dieter Wolf, εξήγησε:

“Στην 54ετή ιστορία τους, η ITB Berlin και η Messe Berlin δεν έχουν ξαναζήσει μια παρόμοια κατάσταση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εκθέτες και συνεργάτες, σε όλο τον κόσμο, που μας έχουν στηρίξει τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες και προσβλέπουμε στη συνέχιση της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας, με τους εταίρους μας στην αγορά”.

Η ανακοίνωση των διοργανωτών έχει ως εξής:

«Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε σήμερα ότι το ITB Berlin 2022 με το μέρος της συμμετοχής του δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί .

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων και των συνοδευτικών κανονισμών στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν μπορούμε να σας προσφέρουμε την ασφάλεια σχεδιασμού που χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε τις ημέρες συμμετοχής στο ITB Berlin στις αρχές Μαρτίου. Η τρέχουσα κατάσταση της πανδημίας και οι αυξημένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που συνδέονται με αυτήν, καθώς και ο περιορισμός των συμμετεχόντων σε μεγάλες εκδηλώσεις, μας ώθησαν να κάνουμε αυτό το βήμα.

Ως διοργανωτής, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να κάνουμε ξανά δυνατή μια φυσική ITB Berlin. Ειδικά σε αυτούς τους καιρούς, η τουριστική βιομηχανία χρειάζεται προσανατολισμό, ανταλλαγή και έμπνευση. Με ψηφιακές προσφορές όπως η ροή συνεδρίων και η Digital Business Day, καθώς και οι νέες περιφερειακές ταξιδιωτικές εκδηλώσεις μας κατά τη διάρκεια του έτους, θα προσφέρουμε στον κλάδο υψηλό επίπεδο τεχνικά συναρπαστικού περιεχομένου και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες το 2022.

Τον Μάρτιο του 2023, η ITB Berlin θα επιστρέψει ως φυσικό γεγονός. Το ITB Berlin 2023 θα ξεκινήσει στις 8 Μαρτίου και στη συνέχεια θα το βρίσκουν όλοι οι συμμετέχοντες στην αγορά που ζητούνται στους εκθεσιακούς χώρους του Βερολίνου.

Από τις 8 Μαρτίου 2023 , η ITB Berlin θα συγκεντρώσει ξανά ειδικούς στον τουρισμό και βασικούς παράγοντες της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας στο Βερολίνο.

Λάβετε μέρος εικονικά στο συνέδριο ITB του Βερολίνου και στην ITB Digital Business Day τον Μάρτιο του 2022 !

Θα μάθετε λεπτομέρειες στις αρχές του 2022».

«Φυσικά, εξετάσαμε την πιθανότητα αναβολής της ITB Berlin μέχρι το καλοκαίρι. Ωστόσο, μετά από διαβούλευση με τους συνεργάτες μας, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τις ημερομηνίες στις αρχές Μαρτίου. Αυτά είναι σημαντικά για τον ταξιδιωτικό κλάδο, καθώς οι καλοκαιρινοί μήνες είναι η κύρια περίοδος για ταξιδιωτικές και τουριστικές δραστηριότητες. Οι ετήσιες ημερομηνίες της ITB Berlin επιλέγονται σκόπιμα, καθώς οι πελάτες μας δραστηριοποιούνται ως επί το πλείστον τώρα ή γύρω στον Μάρτιο.

Για το λόγο αυτό, ενισχύουμε τα ψηφιακά στοιχεία της ITB Berlin στο ITB Berlin Convention και στην Digital Business Day. Κάνουμε τα πάντα για να υποστηρίξουμε μια ταξιδιωτική βιομηχανία που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία και το 2022 σχεδιάζουμε μια σειρά από πρόσθετες υπηρεσίες και εκδηλώσεις σε εικονική και προσωπική μορφή», σχολίασε ο Martin Ecknig, Διευθύνων Σύμβουλος της Messe Berlin.

«Λυπούμαστε βαθιά για αυτήν την κατάσταση», πρόσθεσε ο David Ruetz, επικεφαλής της ITB Berlin .

«Ως διοργανωτές, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να καταστεί δυνατή η διοργάνωση της ITB Berlin ως προσωπική εκδήλωση ξανά στη γερμανική πρωτεύουσα. Ιδιαίτερα σε αυτούς τους καιρούς, ο κλάδος χρειάζεται προσανατολισμό, έμπνευση και διάλογο.

Ωστόσο, αφού λάβουμε υπόψη την κατάσταση γύρω από την πανδημία και τους αυστηρότερους κανόνες, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή παρά να προσαρμόσουμε περαιτέρω το concept για το 2022 και να προσφέρουμε στους εκθέτες και τους επισκέπτες μας μια σαφή εικόνα και την απαραίτητη βεβαιότητα προγραμματισμού πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Με τη ζωντανή ροή του συνεδρίου και την Digital Business Day, καθώς και τις νέες περιφερειακές ταξιδιωτικές εκδηλώσεις μας κατά τη διάρκεια του έτους, προσφέρουμε στον κλάδο ένα ευρύ φάσμα συναρπαστικού περιεχομένου και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες το 2022.»

Ως συνήθως, η Σύμβαση ITB του Βερολίνου θα παρέχει σημαντικό και ενημερωμένο βιομηχανικό περιεχόμενο. Το μεγαλύτερο thinktank του διεθνούς ταξιδιωτικού κλάδου θα μεταδοθεί ζωντανά την περίοδο που είχε αρχικά προγραμματιστεί για το ITB τον Μάρτιο του 2022 μέσω itb.com από το στούντιο του ξενοδοχείου στο Hall 5.3. Η δυναμική κατάσταση και η αλλαγή που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η ITB αντικατοπτρίζονται στα βασικά θέματα της φετινής εκδήλωσης. Μαζί με τις πιεστικές παγκόσμιες προκλήσεις της ψηφιοποίησης και της βιωσιμότητας , η ITB Berlin θέτει επίσης στο επίκεντρο την ανθεκτικότητα , ένα σημαντικό θέμα. Στο πλαίσιο των συχνότερων κρίσεων, η ανθεκτικότητα καθίσταται απαραίτητη για τους παράγοντες του κλάδου, γι’ αυτό και η Συνέλευση ITB του Βερολίνου του επόμενου έτους αφιερώνει χρόνο σε αυτό το θέμα.

Με την Digital Business Day την Πέμπτη 17 Μαρτίου, η ITB Berlin θα δώσει στους παρόχους τουριστικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις εικονικά, ακόμη και χωρίς φυσικό περίπτερο, στο itb.com και να συναντηθούν για επαγγελματικούς λόγους, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παράγουν μέγιστο εμπόριο από οποιοδήποτε μέρος στον κόσμο. Ως εικονική αγορά της βιομηχανίας, ακόμη και σε αυτούς τους καιρούς της πανδημίας και των ταξιδιωτικών περιορισμών, αυτή η εκδήλωση φέρνει κοντά παρόχους και αγοραστές σε συνεδρίες Speed ​​Networking από όλο τον κόσμο. Η Digital Business Day είναι μια περαιτέρω προσθήκη στην οικογένεια της επωνυμίας ITB με σκοπό την επέκταση μιας υπάρχουσας πελατειακής βάσης για να προσεγγίσει νέο κοινό. Τα βασικά θέματα θα είναι η δικτύωση και το επιχειρηματικό και κατ’ απαίτηση περιεχόμενο προγράμματος. Η πλατφόρμα εκδηλώσεων θα είναι ήδη διαθέσιμη για γνωριμίες και προγραμματισμό ραντεβού πριν από την Digital Business Day στις 17 Μαρτίου, συμπεριλαμβανομένων των φορητών τερματικών συσκευών.

Mε πληροφορίες από tourismtoday.gr

Φθηνές μεταβιβάσεις ακινήτων μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου: Τι προβλέπει η ρύθμιση που κατατέθηκε

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: