“Στενό μαρκάρισμα” σε ανεμβολίαστους μέρος 2ο: Από σήμερα και σε δημόσιες υπηρεσίες και Τράπεζες * Ουρές για rapid test [videos]

Έλεγχοι για πιστοποιητικό εμβολιασμού από υπαλλήλους καταστημάτων στο κέντρο της Αθήνας. EPA/KOSTAS TSIRONIS μέσω ΚΥΠΕ




Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας τα οποία έκαναν “πρεμιέρα” σε καταστήματα και χώρους εστίασης από το Σαββατοκύριακο θα ισχύουν από σήμερα Δευτέρα και σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες.

Η ιδέα πίσω από τους νέους περιορισμούς στις δραστηριότητες των ανεμβολίαστων είναι η νέα “ασφυκτική” πραγματικότητα να τους πείσει να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.

Αν λάβουμε υπόψιν την κίνηση στα καταστήματα χθες Κυριακή – μέρα εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων στα καταστήματα που ήταν ανοιχτά – φαίνεται πως οι ανεμβολίαστοι “εξαφανίστηκαν”.

Επίσης, το γεγονός του τριπλασιασμού των ραντεβού για εμβολιασμό δείχνει πως, τελικά, το “στενό μαρκάρισμα” των ανεμβολίαστων αποδίδει…

Ουρές σημειώνονταν χθες τόσο στα εμβολιαστικά κέντρα όσο και στα φαρμακεία για την διεξαγωγή rapid test.

  • Σημειώνεται πως βάσει των νέων μέτρων, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να εισέρχονται χωρίς τεστ μόνο σε φαρμακεία, χώρους λατρείας και στα καταστήματα τροφίμων.

Εξάλλου, ανοιχτό το ενδεχόμενο για τοπικά περιοριστικά μέτρα, αποκλειστικά όμως για ανεμβολίαστους, άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ για μια ακόμα φορά απέκλεισε το lockdown.

Με rapid test και στις τράπεζες

Τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης συναλλαγών στα τραπεζικά καταστήματα μετά τα πρόσφατα επιπλέον μέτρα κατά της πανδημίας, επισημαίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με την ΚΥΑ αριθμός Δ1α/Γ.Π.οικ. 69136 (ΦΕΚ Β’ 5138/5.11.2021) θεσπίστηκαν νέα μέτρα προστασίας για τη διαχείριση της πανδημίας.

Ως εκ τούτου από τη Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου 2021, όσοι συναλλασσόμενοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν, με φυσική παρουσία, συναλλαγή σε τραπεζικό κατάστημα θα πρέπει:

1. Να διαθέτουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης (το τελευταίο έχει ισχύ μόνο για χρονικό διάστημα 6 μηνών) ή

2. εναλλακτικά να διαθέτουν βεβαίωση πρόσφατου αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (μοριακού ή rapid) COVID-19.

3. Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσομένων (το οποίο είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για το σύνολο των τραπεζικών συναλλαγών).

4. Οι έλεγχοι θα γίνονται κατά την είσοδο με τη διαδικασία που θα καθοριστεί από τις τράπεζες μέλη της ΕΕΤ και θα τελούν σε συνάρτηση με τη γεωγραφική περιοχή και το είδος των παρεχόμενων ανά κατάστημα υπηρεσιών.

5. Σημειώνεται ότι μη συμμόρφωση των συναλλασσομένων προς τα ανωτέρω θα καταγράφεται στο τηρούμενο από τα καταστήματα βιβλίο συμβάντων και θα αναφέρεται αρμοδίως στις αρχές.

6. Τέλος, υπενθυμίζεται στους συναλλασσόμενους ότι η καταπολέμηση της πανδημίας προϋποθέτει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας από όλους μας. Ενδείκνυται ως εκ τούτου η χρήση των εναλλακτικών δικτύων εξυπηρέτησης (ΑΤΜ που είναι εγκατεστημένα σε εξωτερικούς χώρους), και των ευρύτατων δυνατοτήτων της ηλεκτρονικής τραπεζικής».

Σαρωτικών ελέγχων συνέχεια…

Όπως έχει ανακοινωθεί από τα τέλη της περασμένη εβδομάδας, τα νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους θα συνοδευτούν από μπαράζ ελέγχων σε όλη τη χώρα, κάτι που επιβεβαιώνεται απ΄όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο:

Σε 99.258 ανήλθαν οι έλεγχοι που έγιναν, συνολικά, σε όλη την Ελλάδα προχθες, Σάββατο 6 Νοεμβρίου, που ήταν η πρώτη ημέρα εφαρμογής των νέων μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης του κορωναϊού, σύμφωνα με τη συνολική ενημέρωση από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 228.150 ευρώ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε 25 επιχειρήσεις, ενώ πραγματοποιήθηκαν και 11 συλλήψεις από τα ελεγκτικά κλιμάκια της ΕΛΑΣ.

Οι κυριότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τη μη τήρηση αποστάσεων. Τη μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος. Τη μη τήρηση των κανόνων λειτουργίας/ ορίου πελατών εντός του καταστήματος και την εξυπηρέτηση πελατών σε εσωτερικούς χώρους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος χωρίς την κατοχή πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης από την Covid-19.

Ολοταχώς για 800.000 κρούσματα: 4.307 σήμερα και 52 θάνατοι * Στα ύψη οι εισαγωγές στα νοσοκομεία * 470 διασωληνωμένοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: