Δείτε LIVE την παρουσίαση του masterplan αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό: Πως θα αξιοποιηθούν τα 6.200 στρέμματα

Η τελική μακέτα από την ανάπλαση στο Ελληνικό




Στην τρίτη κατά σειρά διαδικτυακή ενημέρωση για το εμβληματικό έργο του Ελληνικού προχωρά η Lamda Develpment.

Πρόκειται για την επίσημη διαδικτυακή παρουσίαση του masterplan της μεγάλης αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό και των έργων που θα μεταμορφώσουν την περιοχή την ερχόμενη πενταετία.

H Lamda Development μας αποκαλύπτει πως θα αξιοποιηθούν τα 6,2 εκ τ.μ. του έργου καθώς επίσης με ποιόν τρόπο θα δημιουργηθεί μια νέα έξυπνη πράσινη πόλη!

Την παρουσίαση συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου.

Οι προηγούμενες παρουσιάσεις

Ήδη στις δύο προηγούμενες παρουσιάσεις έχουν γίνει γνωστοί οι σχεδιασμοί για τον Marina Tower όσο και τη Marina Galleria.

Σύμφωνα, μάλιστα με πληροφορίες, σε διάστημα τριών μηνών ο πρώτος πράσινος ουρανοξύστης της Αθήνας είδε σχεδόν το σύνολο των διαμερισμάτων του να αγοράζονται σε ένα εύρος τιμών από 7.500 έως 26.200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

Την πρώτη πενταετία θα αναπτυχθούν, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από κοινού με τον όμιλο ΤΕΜΕΣ της οικογένειας Κωνσταντακόπουλου τα δύο πολυτελή ξενοδοχεία και τα αντίστοιχα τουριστικά-οικιστικά συγκροτήματα στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού. Πρόκειται για επένδυση της τάξεως των 300 εκατ. ευρώ.

Το ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων θα είναι εντός του χώρου της Μαρίνας Αγίου Κοσμά και το δεύτερο θα είναι ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο πέντε αστέρων κατά μήκος του παραλιακού μετώπου. Και τα δύο ξενοδοχεία θα πλαισιώνονται από οικιστικά συγκροτήματα.

Στην πρώτη πενταετία περιλαμβάνεται και η κατασκευή των δύο εμπορικών κέντρων, του μεγάλου (70.000 τ.μ.) στην πλευρά της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και ενός μικρότερου (30.000 τ.μ.) στην περιοχή του Αγίου Κοσμά.

Ολόκληρη η παράκτια ζώνη αναμένεται να αναπτυχθεί την πρώτη περίοδο, με προτεραιότητα στην αναβάθμιση της υφιστάμενης μαρίνας του Αγίου Κοσμά, 308 θέσεων ελλιμενισμού.

Στις επενδύσεις της πρώτης φάσης περιλαμβάνεται και το τουριστικό συγκρότημα με καζίνο, υπόθεση που αναμένεται να έχει λήξει μέχρι τα τέλη του έτους.

Από τον περασμένο Ιούνιο έχει κλείσει και το deal μεταξύ της Lamda Development και του ομίλου Fourlis για την ανάπτυξη εμπορικού πάρκου λιανικής, συνολικής επιφάνειας 30.000 τ.μ.

Το Retail Park θα αποτελεί μια σύνθεση από καταστήματα μεγάλης επιφάνειας (τα λεγόμενα Big Boxes) και η συνολική επένδυση υπολογίζεται σε 55 εκατ. ευρώ. Το εμπορικό πάρκο θα ανεγερθεί επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, δίπλα στο εμπορικό κέντρο της Lamda Development.

Τα πρώτα έργα θα αφορούν, φυσικά, τα έργα υποδομής (δρόμοι, δίκτυα ύδρευσης/ αποχέτευσης κ.ά.), καθώς και το Μητροπολιτικό Πάρκο. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και η υπογειοποίηση τμήματος της Λεωφόρου Ποσειδώνος.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: