Ρεκόρ με 105.000 ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου στην Κυριακή: 27.000 για 1η δόση

File photo: Greece on Monday received the first 60,000 vaccines for the inoculation of children aged 5-11, which begins on December 15. EPA/Orlando Barria




Για ρεκόρ εγγραφών για την αναμνηστική δόση του εμβολιασμού, έκανε λόγο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς λέγοντας πως τα ραντεβού που κλείστηκαν την Κυριακή για την τρίτη δόση έφτασαν τα 105.000.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Τρίτης ο κ. Γεωργαντάς σημείωσε πως ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ από όταν άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη ή αναμνηστική δόση και ανέφερε πως 27. 000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, επίσης, ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες να μπουν στην σχετική πλατφόρμα και να κλείσουν στους 5,5 μήνες το ραντεβού τους για την ενισχυτική δόση.

Τέλος, ο κ. Γεωργαντας ανέφερε ότι  τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολισθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού.  Εξήγησε, ακόμη, ότι με την εγγραφή στο μητρώο όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνεχεία να κάνουν και την τρίτη δόση.

Με πληροφορίες από skai.gr

H Pfizer θα διενεργήσει κλινικές δοκιμές στη Ρωσία για το αντιικό χάπι της κατά της νόσου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: