Ραψωδία και «καρέ» Μπαπέ, το πρώτο για τη Γαλλία από το 1958: Και «χάρισε» και άλλα δύο [videos]

FILE Ο ποδοσφιαριστής της Εθνικής Γαλλίας Κιλιάν Μπαπέ πανηγυρίζει για το καρέ τερμάτων που πέυχε στον αγώνα με το Καζακστάν epa09580926 Parc des Princes stadium in Paris, France, 13 November 2021. EPA, IAN LANGSDON




Η εθνική ποδοσφάιρου της Γαλλίας έχει πετύχει αρκετές εύκολες νίκες τα τελευταία χρόνια καθώς αποτελεί ένα εξαιρετικό ποδοσφαιρικό σύνολο με μια γενιά ταλαντούχων ποδοσφαιριστών.

Αυτό όμως που έγινε στο Παρκ ντε Πρενς απέναντι στο Καζακστάν θα μείνει στην ιστορία λόγω και του εύρους του σκορ (8-0) αλλά και της εξωπραγματικής απόδοσης του Κιλιάν Μπαπέ που όχι μόνο πέτυχε 4 γκολ αλλά χάρισε και άλλα δύο: Το ένα στον μελλοντικό (;) του συμπαίκτη στη Ρεάλ Καρίμ Μπενζεμά και το ένα στον Αντουάν Γκριεζμάν, τον οποίο παρότρυνε να χτυπήσει πέναλτι αντί για εκείνον.

Το χατ τρικ ήρθε γρήγορα στο πρώτο ημίχρονο και αυτό έδιωξε κάθε άγχος από το συγκρότημα του Ντιντιέ Ντεσάν, ενώ ήταν εκείνος που διαμόρφωσε το συντριπτικό 8-0 σκοράροντας το τελευταίο γκολ, για να φτάσει σε «καρέ» τερμάτων και ταυτόχρονα να καταρρίψει ένα ρεκόρ 36 ετών, αφού τόσα χρόνια είχε να σημειωθεί χατ-τρικ (πόσο μάλλον 4 γκολ) από Γάλλο διεθνή.

Τελευταίος παίκτης της Εθνικής Γαλλίας που είχε πετύχει 4 γκολ σε ένα παιχνίδι ήταν ο μεγάλος Ζιστ Φοντέν, στον αγώνα με Δυτική Γερμανία για το Μουντιάλ της Σουηδίας, το 1958. Επίσης, με το χατ-τρικ μέσα σε 26 λεπτά ο Μπαπέ επανέλαβε την επίδοση του Ντομινίκ Ροστό σε επίσημο αγώνα, που είχε καταγραφεί τον Οκτώβριο του 1985.

Η βραδιά ήταν όμως μεγάλη και για τον Καρίμ Μπενζεμά, που με τα δύο γκολ που σημείωσε ξεπέρασε κατά ένα τον Νταβίντ Τρεζεγκέ και με 35 τέρματα είναι πια ο πέμπτος σκόρερ στην Ιστορία των «τρικολόρ».

HJ με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ευρωπαϊκές ομάδες που προκρίθηκαν ήδη για το Κατάρ: Ποιες θα παίξουν μπαράζ [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: