Πολεμικά παιχνίδια της Κίνας: Με μακέτες πλήρους κλίμακας αμερικανικών πλοίων στην έρημο…

Δορυφορική φωτογραφία που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Maxar Technologies δείχνει κινούμενο στόχο σε ράγες στην έρημο Τακλαμακάν EPA/MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT — MANDATORY CREDIT: SATELLITE IMAGE 2021 MAXAR TECHNOLOGIES — the watermark may not be removed/cropped — HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Η Κίνα φαίνεται πως έχει κατασκευάσει πλήρους κλίμακας μακέτες αμερικανικών πολεμικών πλοίων σε έρημο στη βορειοδυτική περιοχή Xinjiang της χώρας, όπως  δείχνουν δορυφορικές εικόνες.

Μία από τις εικόνες, που τραβήχτηκε από την αμερικανική εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar, δείχνει μια δομή σε σχήμα στρατιωτικού αεροπλανοφόρου τοποθετημένη σε σιδηροδρομικές γραμμές.

Το USNI News, ιστότοπος που ειδικεύεται στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, ανέφερε ότι οι κατασκευές φαίνεται να είναι στόχοι που κατασκευάστηκαν από τον στρατό.

Το Πεκίνο αναπτύσσει και δοκιμάζει βαλλιστικούς πυραύλους κατά πλοίων εδώ και χρόνια.

Οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει ότι τους τελευταίους μήνες η Κίνα επεκτείνει γρήγορα τον στρατό της, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών της δυνατοτήτων, καθώς αυξάνεται η ένταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Την Κυριακή, το USNI News ανέφερε ότι οι κατασκευές που φωτογραφήθηκαν στην έρημο Τακλαμακάν φαίνεται να περιλαμβάνουν επίπεδα περιγράμματα αμερικανικών στρατιωτικών σκαφών χωρίς όπλα ή άλλες λεπτομέρειες.

Ανέφερε ότι οι εικόνες δείχνουν μακέτες αεροπλανοφόρου και τουλάχιστον δύο αντιτορπιλικά του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού .

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ εκτελεί τακτικά αποστολές ρουτίνας με στρατιωτικά πλοία στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, η οποία είναι μια από τις πιο αμφισβητούμενες περιοχές στον κόσμο.

Η Κίνα διεκδικεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, αλλά οι γύρω χώρες και οι ΗΠΑ διαφωνούν.

Η περιοχή είναι μέρος μιας μεγάλης ναυτιλιακής διαδρομής που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά εμπορίου αξίας άνω των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (2,2 τρισεκατομμύρια £) ετησίως.

Οι Φιλιππίνες, το Μπρουνέι, η Μαλαισία, η Ταϊβάν και το Βιετνάμ αμφισβητούν τη διεκδίκηση της Κίνας για σχεδόν όλη τη Θάλασσα εδώ και δεκαετίες, αλλά η ένταση αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει πολλές από αυτές τις χώρες σε αυτήν την εδαφική διαμάχη.

Με πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: