Πιο πιθανό τώρα ένα θερμό επεισόδιο με τη Ρωσία παρά στον Ψυχρό Πόλεμο εκτιμά Βρετανός Στρατηγός

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του BBC




Η ένταση στα σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας μπορεί να προκαλέσει ένα τυχαίο θερμό επεισόδιο με τη Ρωσία πολύ περισσότερο σήμερα από ό,τι στην περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, εκτιμά ο Βρετανός Στρατηγός Σερ Νικ Κάρτερ, αρχηγός του Επιτελείου Προσωπικού Αμυνας.

Σε συνέντευξή του στο BBC, o Κάρτερ αναφέρει  ότι δεν μπορεί να προβλέψει αν η κατάσταση θα εξελιχθεί σε θερμό επεισόδιο, σημειώνει ωστόσο ότι Βρετανία και NATO θα πρέπει να είναι σε επιφυλακή.

Ερωτηθείς αν ανησυχεί ότι η κατάσταση μπορεί να κλιμακωθεί σε κάτι πραγματικά σοβαρό, απαντά: «Νομίζω πως ναι (…) Είναι μια κλασική περίπτωση υβριδικού παιγνιδιού όπου η παραπληροφόρηση συνδέεται με την αποσταθεροποίηση και η ιδέα του να ωθείς μετανάστες στα σύνορα της Ε.Ε είναι ακριβώς αυτό το παιγνίδι».

Μιλώντας επίσης στο Times Radio, είπε: «Είμαστε σε έναν πολύ πιο ανταγωμιστικό κόσμο από ό,τι τα προηγούμενα 15 χρόνια. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί ώστε η κλιμάωση να μην καταλήξει σε λάθη υπολογισμού της κατάστασης. Πολλά από τα διπλωματικά εργαλεία και οι μηχανισμοί με τους οποίους μεγαλώσαμε στον Ψυχρό Πόλεμο δεν υπάρχουν πλέον και άρα πρέπει να είμαστε πολύ πιο προσεκτικοί».

Με πληροφορίες από Daily Mail, Politics.co.uk

Σήμερα οι κυρώσεις της ΕΕ για την… air – Λουκασένκο: Κατηγορείται ότι μεταφέρει πρόσφυγες και μετανάστες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: