Πάνω από 45.000 τα σημερινά κρούσματα στη Γερμανία: Αγγίζουν τους 100.000 οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας

Ελεγχος πιστοποιητικού εμβολιασμού στην Κολονία. EPA/SASCHA STEINBACH




Την βαρύτατη επιδημιολογική κατάσταση της Γερμανίας επιβεβαιώνει ο αριθμός των κρουσμάτων του τελευταιου 24ώρου που έφθασαν τα 45.326

Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας το σύνολο των πολιτών που έχουν μολυνθεί έφθασε τα 5.430.911, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Τρίτη το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Ανακοινώθηκαν επίσης 309 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, αριθμός που αύξησε τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορωναϊού στη χώρα στους 99.433 νεκρούς μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι χθες, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας προχώρησε σε μία σκληρή δήλωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Εκτίμησε συγκεκριμένα ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωναϊού σημαίνει πως –πιθανότατα– όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα μολυνθούν έως το τέλος του χειμώνα, και ορισμένοι θα πεθάνουν.

«Μέχρι το τέλος του χειμώνα, σχεδόν όλοι στη Γερμανία θα έχουν εμβολιαστεί, ιαθεί ή πεθάνει» είπε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Παραδέχθηκε δε πως ορισμένοι μπορεί να θεωρήσουν τη δήλωσή του αυτή κυνική, αλλά επέμεινε πως «είναι η αλήθεια. Με την εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα είναι πολύ, πολύ πιθανό και για αυτόν τον λόγο προτείνουμε να εμβολιαστούν άμεσα».

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Πέθανε λίγο προτού δικαστεί ο «χασάπης της Γκουάνγκτζου», ο στυγνός Κορεάτης δικτάτορας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: