Πάνω από 13.000 δικηγόροι προσήλθαν στις κάλπες στην Αθήνα: Φινοκαλιώτης και Κουτσοχήνας στο β’ γύρο στην Θεσσαλονίκη

File photo: Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές των δικηγορικών συλλόγων. Screenshot via dsa.gr




Οι 40 κάλπες των εκλογικών κέντρων του για τις αρχαιρεσίες του α΄ γύρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών έχουν ήδη κλείσει και έχει ξεκινήσει η καταμέτρηση.

Στις εκλογές του α΄ γύρου της Αθήνας προσήλθαν περίπου 13.000 δικηγόροι (ο τελικός αριθμός θα ανακοινωθεί αργότερα). Η φετινή συμμετοχή στον α΄ γύρο ξεπέρασε την αντίστοιχη συμμετοχή των περασμένων αρχαιρεσιών του Νοεμβρίου 2017.

Εφόσον κατά τις εκλογές του α΄ γύρου, κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει το 50 και 1 των ψήφων, θα υπάρξει δεύτερος, επαναληπτικός γύρος, μεταξύ των δύο πρώτων σε σταυρούς υποψηφίων προέδρων, ο οποίος θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα, 5 και 6 Δεκεμβρίου 2021.

Ο Δημήτρης Φινοκαλιώτης και ο Στάθης Κουτσοχήνας θα διεκδικήσουν σε μία εβδομάδα την προεδρία του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των αρχαιρεσιών.

Ο πρώτος – επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Πρωτοπορία» – συγκέντρωσε ποσοστό 24,84% (955 ψήφους), ενώ ο δεύτερος – επικεφαλής του συνδυασμού «Η Δικηγορία Μπροστά» – έλαβε ποσοστό 23,82% (916 ψήφους).

Ο επαναληπτικός γύρος ανάμεσα στους δύο υποψηφίους θα διεξαχθεί στις 5 και 6 Δεκεμβρίου.

Συνολικά ψήφισαν 3.997 δικηγόροι επί συνόλου 6.446 εγγεγραμμένων μελών (ποσοστό συμμετοχής 62%).

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Κρύο από αύριο: Βουτιά της θερμοκρασίας με βροχές και καταιγίδες * Χιόνια στα ορεινά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: