Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι καταλύτης για τους Μπακς: Τα απίστευτα στατιστικά που το αποδεικνύουν

File photo: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Milwaukee Bucks EPA/TANNEN MAURY




Με φόρα ξεκίνησε τη σεζόν στο ΝΒΑ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αν και οι Μιλγουόκι Μπακς δεν έχουν βρει ακόμη τα πατήματά τους. Το εξαιρετικό ξεκίνημα του «Greek Freak» πιστοποιεί και η στατιστική, με τρία αξιοσημείωτα στοιχεία να ξεχωρίζουν.

Η ιστοσελίδα φιλάθλων των πρωταθλητών του ΝΒΑ, «behindthebuckpass», παρέθεσε μερικά στατιστικά του «Greek Freak», που επιβεβαιώνουν τις απίστευτες επιδόσεις του σε οκτώ -έως τώρα- παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Νο 1: Η «προστασία» του καλαθιού, τα αμυντικά ριμπάουντ και τα κοψίματα

Σύμφωνα με τα στατιστικά του ΝΒΑ, οι παίκτες σουτάρουν κάτω από 60% λιγότερο όταν βρίσκονται απέναντι στον Αντετοκούνμπο, ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στο πρωτάθλημα.

Νο 2: Οι απίστευτοι αριθμοί σε ασίστ του Γιάννη Αντετοκούνμπο για τους Μιλγουόκι Μπακς

Ο 26χρονος σούπερ σταρ σημειώνει ρεκόρ καριέρας, τόσο ανά ματς (6.4), όσο και σε ποσοστό ασίστ (38.7). Με βάση αυτά, είναι 10ος στο σύνολο των ασίστ με 51 και 18ος σε ασίστ ανά αγώνα, ενώ βρίσκεται στην έκτη θέση αναφορικά με το ποσοστό των ασίστ.

Νο 3: Η διαφορά για τους Μπακς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εντός και εκτός παρκέ

Η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο παρκέ ανεβάζει προφανώς επίπεδο τους Μπακς, εν αντιθέσει με όταν βρίσκεται στον πάγκο. Παρ’ όλα αυτά, οι Μπακς με τους τραυματισμούς που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν, αναγκάστηκαν να βασιστούν στον «Greek Freak» περισσότερο από το συνηθισμένο. Έτσι, με τον Γιάννη στο παρκέ, οι πρωταθλητές ΝΒΑ υπερτερούν έναντι των αντιπάλων τους, καθώς σημειώνουν +18.7 πόντους ανά 100 κατοχές. Αντίθετα, όταν βρίσκεται εκτός παρκέ, μειονεκτούν πετυχαίνοντας -18.3 πόντους ανά τον ίδιο αριθμό κατοχών. Πρόκειται, δηλαδή, για μία διαφορά 37 πόντων και ο Γιάννης βρίσκεται στην 3η θέση με παίκτες απ’ όλο το πρωτάθλημα για το εν λόγω σημείο.

Πληροφορίες από ΕΡΤ

«Η δύναμή μου είναι η άμυνα»: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου παίκτη του Ολυμπιακού, Κουίνσι Έισι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: