«Ναι» στο lockdown για ανεμβολίαστους σύμφωνα με δημοσκόπηση: Προβάδισμα Μητσοτάκη, ντέρμπι στο ΚΙΝΑΛ (video)

H δημοσκόπησης της εταιρείας Alco παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Photo via Glomex




Οι πολίτες τάσσονται υπέρ των μέτρων για τους ανεμβολίαστους, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Ωστόσο καταγράφεται έντονος προβληματισμός στην κοινωνία για την διαχείριση της πανδημίας και της οικονομίας.

Εκτός σούπερ μάρκετ και εκκλησιών οι ανεμβολίαστοι

Αρνητικοί εμφανίζονται οι πολίτες για την είσοδο ανεμβολίαστων σε εκκλησίες και σούπερ μάρκετ με ποσοστά 67% και 62% αντίστοιχα. Την ερώτηση «είστε ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας», θετικά απαντά το 35% και αρνητικά το 54%, ενώ για το αν τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αύξηση των τιμών έχουν βοηθήσει το 38% απαντά «καθόλου», το 28% «λίγο» ενώ το 16% λέει ότι τον βοήθησε «αρκετά» και το 4% «πολύ».

Πρόθεση ψήφου

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν πτώση στα ποσοστά τους, ενώ η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων είναι κάτω από τις δέκα μονάδες. Σε ότι αφορά το ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά του αυξάνονται. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 33,3% ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, ΚΙΝΑΛ 9,7%, ΚΚΕ 5,6%, Ελληνική Λύση με 4,3% και ΜέΡΑ25 με 3.1%. Στο ερώτημα πότε να γίνουν εκλογές το 57% απάντησε να εξαντληθεί η τετραετία.


Προβάδισμα Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Σε σειρά ερωτημάτων της δημοσκόπησης της Alco, πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί μεγάλο προβάδισμα έναντι του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Ειδικότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37% των προτιμήσεων στην ερώτηση «ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο ως πρωθυπουργό» με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει 25% και το κανένας το 32%.

Στο ερώτημα, ποιον εμπιστεύονται οι πολίτες για την διαχείριση της πανδημίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 36% έναντι μόλις 19% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ σε ό,τι αφορά την οικονομία ο Μητσοτάκης προηγείται του Τσίπρα με 37% έναντι 22%.

Σε ότι αφορά τη ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, στην ερώτηση «ανεξάρτητα από το κόμμα που ψηφίζετε, ποιος θεωρείτε ότι είναι ο πλέον ικανός και κατάλληλος για να εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ», ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκεντρώνει το 33%, ο Ανδρέας Λοβέρδος το 32%, ο Γιώργος Παπανδρέου 24%, ο Χάρης Καστανίδης 3%, Παύλος Γερουλάνος 3%, ενώ 2% παίρνει ο Παύλος Χρηστίδης.

Βροχές και καταιγίδες αύριο: Με νοτιάδες και χωρίς ιδιαίτερη αλλαγή θερμοκρασίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: