Μιλκ: Το Πολεμικό Ναυτικό ΗΠΑ καθέλκυσε πλοίο με το όνομα του ηγέτη των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων [videos]

File photo: Ο Χάρβεϊ Μιλκ. screenshot via YouTube/The Obama White House




Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ καθέλκυσε ένα πλοίο που πήρε το όνομά του από διάσημο πλέον ακτιβιστή για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την υπηρεσία λόγω της σεξουαλικότητας του τη δεκαετία του 1950.

Το USNS Harvey Milk εγκαινιάστηκε στο Σαν Ντιέγκο το Σάββατο σε τελετή στην οποία συμμετείχαν ο Υπουργός Ναυτιλίας Κάρλος Ντελ Τόρο  και ο ανιψιός του Χάρβεί Μιλκ, Στιούαρτ.

Πρόκειται για ένα από τα έξι νέα πλοία στα οποία θα δοθούν τα ονόματα διάσημων ηγετών του κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ. Μεταξύ αυτών ο πρώην ανώτατος δικαστής Ερλ ΓουόρενΆλλοι περιλαμβάνουν τον πρώην ανώτατο δικαστή, Ερλ Γουόρεν.

Ο Μιλκ υπηρέτησε ως αξιωματικός καταδύσεων και υπολοχαγός στο υποβρύχιο σκάφος διάσωσης USS Kittiwake κατά τη διάρκεια του Πολέμου της Κορέας. Αλλά αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την υπηρεσία μετά από δύο εβδομάδες ανάκρισης για τη σεξουαλικότητά του το 1955.

Αργότερα έγινε ένας από τους πρώτους ανοιχτά ομοφυλόφιλους πολιτικούς της Αμερικής, που εξελέγη το 1977 στο Συμβούλιο Εποπτών του Σαν Φρανσίσκο.

Αλλά ένα χρόνο αργότερα πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τον Νταν Γουάιτ, έναν πρώην επόπτη της πόλης με τον οποίο είχε συχνά συγκρουστεί.

Το 2008 κυκλοφόρησε ταινία με τον τίτλο “Μιλκ” η οποία ήταν η βιογραφία του και στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Σον Πεν.

Μιλώντας στην τελετή, ο υπουργός Ντελ Τόρο είπε ότι ήταν λάθος που ο Μιλκ αναγκάστηκε να «κρύψει αυτό το πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής του» κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ναυτικό.

«Για πάρα πολύ καιρό, ναύτες όπως ο υπολοχαγός Μιλκ αναγκάστηκαν να μείνουν στη σκιά ή, ακόμη χειρότερα, να φύγουν από το αγαπημένο μας Ναυτικό», είπε ο Ντελ Τόρο. «Αυτή η αδικία είναι μέρος της ιστορίας του Ναυτικού μας, όμως το ίδιο είναι και η επιμονή όλων όσοι συνεχίζουν να υπηρετούν αντιμέτωποι στην αδικία».

 

Με πληροφορίες από BBC

Ο Έλον Μασκ ρωτά τους ακόλουθούς του στο twitter να πουλήσει ή όχι το 10% των μετοχών του στην Tesla!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: