Μεταξύ των προσκεκλημένων η Ελλάδα και η Κύπρος: Οι ΗΠΑ διοργανώνουν μία σημαντική Ψηφιακή Σύνοδο για την Δημοκρατία

File Photo: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. EPA, Ken Cedeno, Pool




Δημοσιοποιήθηκε ο κατάλογος των 110 κρατών, τους ηγέτες των οποίων προσκάλεσε ο Πρόεδρος Biden να συμμετάσχουν, ψηφιακά, στη Σύνοδο για την Δημοκρατία την οποία διοργανώνει στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι η Ελλάδα, η Κύπρος και όλες οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), πλην της Ουγγαρίας.

Έχουν προσκληθεί επίσης, μεταξύ άλλων, η Ινδία, το Πακιστάν, η Ταϊβάν, το Ισραήλ και το Ιράκ. Δεν προσκλήθηκαν η Τουρκία, η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία και τα άλλα κράτη της Μέσης Ανατολής.

Όπως αναφέρεται στην ειδική ιστοσελίδα του State Department για τη Σύνοδο για την Δημοκρατία στην οποία αναρτήθηκε ο κατάλογος των συμμετεχόντων κρατών, από την πρώτη ημέρα η κυβέρνηση του κ. Τζο Μπάιντεν και της Κάμαλα Χάρις έχει καταστήσει σαφές ότι η ανανέωση της Δημοκρατίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο αποτελεί βασικό στοιχείο για την αντιμετώπιση των πρωτοφανών προκλήσεων της εποχής μας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης από τις δύο Συνόδους για την Δημοκρατία, ο Πρόεδρος Biden θα διοργανώσει μία ψηφιακή σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι ηγέτες των 110 προσκεκλημένων κρατών, μέλη της κοινωνίας των πολιτών και ο ιδιωτικός τομέας.

Η σύνοδος θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Δημοκρατίες και θα προσφέρει ένα βήμα στους ηγέτες για να ανακοινώσουν ατομικές και συλλογικές δεσμεύσεις, μεταρρυθμίσεις και πρωτοβουλίες για την προάσπιση της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Για τις ΗΠΑ, η σύνοδος θα προσφέρει την ευκαιρία να ακούσουν, να μάθουν και να συνδιαλλαγούν με μία σειρά δρώντων των οποίων η στήριξη και η δέσμευση είναι κρίσιμης σημασίας για την ανανέωση της Δημοκρατίας σε όλο τον κόσμο.

Θα καταδείξει κάποιες από τις μοναδικές δυνατότητες των Δημοκρατιών όπως είναι η ικανότητα τους να αναγνωρίζουν τις ατέλειες τους και να τις αντιμετωπίζουν ανοιχτά και με διαφάνεια προκειμένου να βελτιωθούν.

Κατά το προκαταρκτικό στάδιο, όπως αναφέρεται, οι ΗΠΑ συνδιαλέγονται με στελέχη κυβερνήσεων, πολυμερών οργανισμών, φιλάνθρωπους, την κοινωνία των πολιτών και τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να διαμορφώσουν τολμηρές, πρακτικές ιδέες, επί τριών κύριων θεμάτων:

Την προστασία έναντι του αυταρχισμού, την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της διαφθοράς και την προαγωγή του σεβασμού των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ο πρόεδρος Μπάιντεν απέκλεισε την Τουρκία από την ψηφιακή σύνοδο για τη Δημοκρατία, προσκάλεσε 110 χώρες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: