Μεγαλοπρεπέστατο άδειασμα της Τουρκίας από το Πενταγώνο: Η συνεργασία μας με τους Κούρδους συνεχίζεται

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι στην ενημέρωση του υπουργείου Άμυνας. EPA, MICHAEL REYNOLDS




Άδειασε κυριολεκτικά την Τουρκία ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι για την πιθανή επίθεση της στη βόρεια Συρία εναντίον των Κούρδων ανταρτών των YPG και των υπολοίπων συνεργατών της Αμερικής στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Ειναι φανερό από την απάντηση του επροσώπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, ότι οι Αμερικανοί δεν θα εγκαταλείψουν τους Κούρδους συμμάχους τους. Η συνεργασία με τους Κούρδους και τους άλλους εταίρους των ΗΠΑ, συνεχίζεται ήταν η απάντηση του κ. Κίρμπι.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δεν πρόκειται να δώσει το πράσινο φως στους Τούρκους για να κτυπήσουν τις δυνάμεις των SDF (Syrian Democratic Forces), τις οποίες αποτελούν στην πλειοψηφία τους οι Κουρδοι. Συμμετέχουν επίσης Άραβες και ομάδες Σύριων, αντιπάλων του προέδρου της χώρας, Άσαντ.

Στον κ. Κίρμπι υποβλήθηκε η ερώτηση που ακολουθεί:

Όσον αφορά την Τουρκία, η Τουρκία επιμένει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να σταματήσουν την υποστήριξή τους στους Σύριους εταίρους των SDF. Και έχουν ενισχύσει τα στρατεύματα τους στη Συρία για μια πιθανή επίθεση στους εταίρους σας στη Συρία. Ποια είναι η θέση του Πενταγώνου για το τουρκικό αίτημα;

Και απάντησε ως εξής:

Η θέση μας σε σχέση με τη συνεργασία μας με τις δυνάμεις των SDF δεν έχει αλλάξει, ούτε η αποστολή μας στη Συρία, η οποία επικεντρώνεται αποκλειστικά στην απειλή του ISIS. Αυτή η απειλή παραμένει. Αυτές οι αποστολές συνεχίζονται. Η συνεργασία αυτή συνεχίζεται.

Βρώμικος πόλεμος στη Συρία: «Τουρκόφιλοι αντάρτες μπλοκάρουν τη ροή ποταμού για να λιμοκτονήσουν Κούρδοι» [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: